Blog Detail

  • Home
  • Hvordan passer man foderinsekter?

Hvordan passer man foderinsekter?

Interesserer du dig for insekter?

Hvis du ikke arbejder med insekter, er denne artikel nok ikke for dig. Men der findes en del hobbyfolk, som bruger insekter som foder til deres kæledyr. Så hvis du har et kæledyr eller hobbydyr, der spiser insekter – så læs endelig videre. 

Pasning af foderinsekter/foderdyr

Der findes mange forskellige arter af foderinsekter, og de skal selvsagt ikke nødvendigvis passes på samme måde. Du kan finde pasningsvejledninger for de mest almindelige foderdyr lige her: https://insektorama.dk/artikler/pasningsvejledninger-for-insekter/

Her får du bl.a. input til pasning af 

  1. Fårekyllinger
  2. Dubia kakerlakker
  3. Almindelige melorm
  4. Kæmpe melorm

Pasning af fårekyllinger

Fårekyllinger er ret følsomme overfor mangel på foder og vand, så det er helt essentielt, at du altid giver dem adgang til begge dele. Sørg også for god udluftning i den kasse, de går i. De tåler ikke ret godt fugtig luft.

De skal også have rimelig plads og masser af gemmesteder. Temperaturmæssigt skal du som minimum op på stuetemperatur, men gerne en del højere.

Pasning af Dubia kakerlakker

Dubia kakerlakker er noget nemmere at passe end det er tilfældet for fårekyllinger. Kakerlakker er generelt hårdføre, og det gælder også for dubia. Sagen er, at de vokser meget langsomt, og derfor spiser de ikke så meget/hurtigt.

Det betyder i praksis, at de sagtens kan gå i lang tid uden mad og vand. En uges tid kan faktisk godt gå an uden nævneværdige problemer – ud over at du selvfølgelig sætter deres vækst lidt i stå.

Dubia kakerlakker er tropiske insekter, så de trives bedst ved lidt højere temperaturer – gerne 25-30 grader.

Pasning af almindelige melorm

Almindelige melorm er supernemme at passe. Temperaturen spiller en rolle for væksthastigheden, men ellers er den ikke så afgørende. Melorm kan klare sig udmærket i temperaturer fra 5-10 grader og helt op til 25-28 grader.

Melorm tåler også at gå uden mad og vand i lang tid – særligt hvis temperaturen er forholdsvis lav. Optimalt set skal de dog have noget foder at kravle i, og af og til noget væske, f.eks. i form af kartofler, gulerødder eller andet grønt.

Pasning af kæmpe melorm

Kæmpemelormen er også forholdsvis nem at passe. Overordnet set skal den passes på samme måde som den almindelige melorm, men der er en vigtig forskel: Temperaturen SKAL være relativ høj. Gå efter stuetemperatur som minimum, men gerne op til 25-28 grader.

Kæmpe melormen har også i højere grad brug for vand, så husk løbende tilførsel af grønt eller anden væskekilde.