Blog Detail

  • Home
  • Hudproblemer? Læs med her!

Hudproblemer? Læs med her!

Vi kender det alle sammen. Vi gør vores bedste for at se godt ud, og så bliver det hele ødelagt af vores hud, der gør vrøvl. Håret kan klippes, farves og sættes, så det ser pænt ud, tøjet kan styles så vi føler os tilpas i det, men huden kan vi ikke kontrollere helt på samme måde.

Og med hudproblemer mener vi ikke kun nødvendigvis bumser – selvom de små sataner virkelig kan ødelægge enhvers gode humør med deres ankomst. Nej, det kan også sagtens være rødme eller tør hud. Der er mange måder, vores hud kan give problemer på i det hele taget. Her forsøger vi at beskrive nogle af de forskellige problemer, og hvad du selv kan gøre.

Bumser – ikke kun for teenagere

Der var måske nogen af os som troede, at bumserne ville stoppe så snart vi var færdige med teenagealderen. Og hvor blev vi snydt. Det viser sig nemlig, at bumser slet ikke havde noget mod at følges med os helt op i voksenalderen, så vi kunne mindes de usikre teenageår sammen.

Men hvad kan du så gøre ved det? Det vigtigste er stadig at finde noget god hudpleje. Danish skin care og andre på markedet er til for, at du skånsomt kan behandle din hud, og på den måde undgå de fleste bumser

Men det er ikke altid at hudpleje er nok til at komme af med bumser – indimellem kan det også være dine egne, dårlige vaner, der spænder ben for, at du får en flot hud igen. Noget af det vigtigste du kan gøre, er at lade være med at pille for meget. Har du tendens til at røre dig meget i ansigtet, så sørg i det mindste for at dine hænder er rene. Ellers er det nærmest de bedste levebetingelser for bumser.

Rødme i kinder – og resten af ansigtet

Har du tendens til rødme i ansigtet, kan det være en god idé at tale med din læge eller hudlæge. Det kan nemlig være fordi du lider af hudsygdommen Rosacea. Rosacea er en form for betændelsestilstand i huden, som netop giver rødme. Den forværres ofte ved alkohol og sol, så det er to ting, du måske kan overveje at undgå. Er du i solen, skal du sørge for ekstra god solbeskyttelse, da Rosacea-ramt hud er mere sart end normal hud.

Rødme i det hele taget kan ofte dækkes nogenlunde af for eksempel primære med en grøn undertone i. Det grønne modvirker den røde farve og er med til at dæmpe den.

Tørke i ansigtet

Har du problemer med tør hud skal du huske at nøgleordet er fugt. Gode, fugtgivende dagcremer og ansigtsmasker med masser af fugt er vejen frem. Særligt i sol eller kulde, skal du sørge for at beskytte din hud godt med masser af fugt inden du begiver dig udenfor. Begge dele kan nemlig udtørre den endnu mere. Du skal også tænke over, om du får nok væske, for meget tør hud kan faktisk også være tegn på dehydrering.