Blog Detail

  • Home
  • Få en friskere hverdag ved at følge disse råd

Få en friskere hverdag ved at følge disse råd

Der er mange ting, som kan forbedre din hverdag, hvis du lige nu har en følelse af, at uret tikker alt for langsomt, og at du snart selv går i stå. Det handler blot om at finde ud af, hvilke primære ting der umiddelbart gør den største forskel i den hverdag og derefter gøre dem anderledes og optimere dem.

Gå i seng i tide

Det er for eksempel din kost, der kan have stor indflydelse på, hvor veloplagt, vågen og hurtigtænkende du kan agere i din hverdag. Ud over kosten er det også søvn, der kan afgøre, hvordan du kommer igennem dit dagligdagsliv. Uanset om du er ung eller ældre, er det ikke nok at sove fire timer om natten eller noget i omkredsen deraf. Der skal helst noget, der minder mere om syv til ni timer til, før det for gennemsnitsmennesket kan betragtes som tilstrækkeligt. Desværre er vi ikke altid selv herre over, hvornår vi falder i søvn. Det kan for eksempel være nærmest umuligt at sove tidligt nok, hvis man en søndag har sovet længe, men alligevel skal relativt tidligt i seng pga. en arbejds- eller skoledag mandag.

Byt din madras eller seng ud

Søvnkvalitet får vi trods alt ikke ved blot at gå tidligt i seng og stå op i weekenden tidsnok til, at det er muligt at sove i ordentlig tid om aftenen. Det afhænger også af den seng, du sover i. Du kan købe en ny seng fra bedre netter. Hvis du sover i en seng, der er hård som en sten, vil du helt naturligt ikke sove komfortabelt og dermed ikke falde i en så dyb søvn, som er nødvendig for at blive komplet udhvilet.

Du vil dermed gøre ret i særligt at undersøge madrassens hårdhed, når du er på udkig efter en ny seng, fordi du gerne vil forbedre din søvnkvalitet til gavn for dine hverdagsrutiner. Hårdheden er en meget individuel sag, og at du oplever en madras som blød er ikke ensbetydende med, at en anden vil gøre det samme. Derfor er det vigtigt, at du vurderer det selv eller lytter til vægtklassificeringerne på nettet.

Sengestørrelse

Senge kan købes i flere størrelser, fordi mennesker er af forskellige størrelser. Derudover skyldes det, at par, der deler seng, gerne vil have en dobbeltseng med bedre plads til dem begge. En trekvartseng kan du købe, hvis du ønsker dig noget mere plads at brede dig på om natten. Det er for eksempel, hvis du er meget urolig i din søvn, at denne størrelse af seng vil være praktisk at have – men enhver person med en forkærlighed for afslapning i sengen vil sikkert sætte pris på en trekvartseng.

Topmadras for ekstra komfort

Vil du gerne opnå et nøk ekstra komfort, er en topmadras optimal. Den er egentlig ikke nødvendig, men den er et lag skummadras at lægge ovenpå den muligvis lidt faste, vendbare madras, som normalvis udgør andet lag i en kontinentalseng. En topmadras øger din chance for en behagelig søvn.