Blog Detail

  • Home
  • Cykeltilbehør

Cykeltilbehør

Hvis du holder af at cykle, uanset om det er den daglige tur til og fra arbejdet, weekendture med cykelklubben, eller måske motionsløb, så er der masser af muligheder når det kommer til udvalget af cykeltilbehør.

Beklædning

Næsten uanset hvilken måde du bruger din cykel på, vil du helt sikkert få stor glæde af et par rigtige cykelbukser med pude. Cykelbukserne gør en stor forskel i forhold til den komfort du oplever på cyklen, og de findes i både korte og lange udgaver, om med,- eller uden seler.

En svedtransporterende cykeltrøje, og evt. en åndbar jakke, vil også være ting som giver dig endnu større glæde ved at cykle.

Hjelm

En cykelhjelm er et must, hver eneste gang du begiver dig ud på din cykel. Når du som cyklist færdes i trafikken, vil det som oftest være dig det går ud over, hvis der sker uheld.

En cykelhjelm med skal være komfortabel at have på, og du bør gå efter en model som er med MIPS systemet, som reducerer risikoen for hjernerystelse ved. evt. uheld.

Sko

Jo mere du cykler, skal du overveje at skifte til rigtige cykelsko og klikpedaler. Med de rette sko/pedaler, vil du opleve en langt bedre kraftoverførsel når du cykler. Når sko og pedal er klikket sammen, vil du udover at træde ned, også kunne “trække” opad, således et du får langt mere fremdrift ud af hvert pedaltråd.

Kører du MTB eller touringcykel, vil det som regel være SPD kliksystemet du skal vælge, er du mere til racercykel vil Look Keo, SPD-SL osv. være det rette valg.

Øvrigt udstyr

Listen af yderligere udstyr er nærmest uendelig, og det er næsten kun din fantasi der sætter grænsen. En rigtig god ting at tænke på at have med på turen, er dog lappegrej/værktøj.

Et lille multitool med unbrako/skruetrækker, lappegrej, et sæt dækjern samt en minipumpe, er ting du altid bør have med på turen. Derudover kan det være en god ide med en ekstra slange, og evt. en CO2 pumpe og et par CO2 patroner.