Blog Detail

  • Home
  • Tre kort du kan se på din mobil

Tre kort du kan se på din mobil

For bare to årtier siden kunne vi ikke forestille os, at en mobil på et tidspunkt ville indeholde alt det, den gør i dag. Vores mobiler er blevet til små supercomputere, der kan hjælpe os med alt – både stort og småt.

 

Vi arbejder fra den, holder gang i vores sociale liv, kommunikerer, spiller, laver kunst, læser og bruger den som det multitool, det nu engang er. Vores mobiler indeholder også en lang række kort, som du også kan få gavn af at bruge. Her kommer vi ind på et par af de kort, som vores mobiler nu om dage let kan give dig adgang til.

Dækningskort

Først og fremmest er der jo et dækningskort. Du kan se et dækningskort her, hvis du ikke ved, hvad det er. På det kan du se dækningen fra de forskellige teleudbydere i Danmark, så du kan finde ud af, hvor god en dækning der er i lige netop dit område.

 

For to årtier siden var det ikke noget, almindelige mennesker bare lige sådan havde adgang til. Teleselskaberne havde nok et kort over det, men det lå ikke bare let tilgængeligt for offentligheden. Det gør det altså nu, og du kan enten klikke på linket herover eller lave en hurtig søgning efter det, og så kan du ellers se dækningen for hele landet.

Kørekort

Og for ikke så længe siden blev der også lavet et digitalt kørekort, som du altså kan have på din mobiltelefon. Dermed behøver du ikke længere at rende rundt med dit fysiske kørekort på dig, når du eks. skal køre bil.

 

Det er nemlig gjort lovligt at nøjes med det digitale kørekort, som du i den forbindelse kan fremvise, hvis det bliver efterspurgt af bl.a. politiet.

 

Har du ikke fået kørekort endnu, kan du finde en god guide til kørekort på denne side.

Verdenskort

Sidst, men ikke mindst, må vi ikke glemme verdenskortet. Det, der giver dig mulighed for at se kort over alle steder i hele verden, når du vil.

 

Det gør det nemt at finde frem til det hyggelige hotel, du rejste til for 30 år siden, for at se om det stadig ligger dig. Eller du kan bruge det til navigation, når du skal finde vej til din nye tandlæge.

 

Google Maps og Maps fra Apple er nok de mest udbredte kort, vi bruger i dagligdagen nu om stunder.