Blog Detail

  • Home
  • Sådan får du en livsstil med tid og overskud til din familie

Sådan får du en livsstil med tid og overskud til din familie

Mener du ikke, at du har meget tid og overskud i din hverdag, og vil du gerne have meget mere af det, så du har plads og tid til at overskue din familie, og at være noget for dine børn og din partner, er det måske på tide at lægge din livsstil om.

Der er alt for mange danskere, der bruger alt for meget tid på bl.a. arbejde, så de ikke er noget værd, når de kommer hjem. Så ender det med skænderier eller at flade ud på sofaen hele weekenden, i stedet for at være noget for din partner eller at lege med dine børn.

Det handler om at prioritere

Helt grundlæggende handler det jo om at få dine prioriteter i orden. Det kan blandt andet være en god idé at gøre det til en vane ikke at tage arbejdet med hjem, hvis du har været lidt for god til det.

Der er mange, der stadig besvarer e-mails og opkald i deres fritid, hvor dit fokus i stedet burde være på din familie. Så er du en af dem, der er dårlig til at slukke for dit arbejde derhjemme, bør du måske begynde på det. Så får du også mere plads til at lege med dine børn eller at tage på kunstudstilling med din partner.

Familien skal ikke være bagerst i køen

At have en sund og glad familie er vigtigt for os alle sammen. Men det får du ikke ved at lade dem være bagerst i køen bag ved bl.a. dit arbejde.

Selvfølgelig skal der også være plads til at have en karriere, hvilket i dag også er vigtigt for mange mennesker, men du skal altså også være der, når der skal pyntes op til konfirmation, eller når dine unger skal til sportsstævner.

Sund kost og motion giver mere overskud i hverdagen

Sidst, men ikke mindst, er det også vigtigt i denne omgang at slå et slag for at spise sundt og at dyrke motion. Det giver dig meget mere overskud, frigør endorfiner og giver dig mere energi i din hverdag.

Har du mangel på overskud og energi, kan du bare til at starte med tage et kig på, hvordan du lever, og hvad du lever af. Lever du af fastfood og energidrik, er det klart, at der er lavvande på energikontoen, når du kommer hjem om aftenen. Så er det meget bedre at spise sundt.