Blog Detail

  • Home
  • Hekseskud – hvorfor?

Hekseskud – hvorfor?

Hvorfor for jeg Hekseskud?

Begrebet Hekseskud er en såkaldt symptombeskrivende diagnose og i medicinsk forstand ej en reguler diagnose. Vi bruger dog begrebet i stor stil i daglig dagen og alle har nok en erfaring med hekseskud eller kender nogen der har haft problemer hermed.

Begrebet hekseskud dækker over den akutte smerte som opstår ved ”en forkert bevægelse” – smerten i ryggen opstår som lyn fra en klar himmel og ofte ved en bevægelse som man har foretaget sig mange gange tidligere.

Hekseskud er derfor ikke veldefinere udtrykt og årsagen bagved er tillige ej så simpel at forklare. 

Lidt simpel beskrevet er hekseskuddet en kraftig reaktion fra kroppen på en bevægelse eller andet som resulterer i kraftig opspænding af muskler og led og typisk med en jagende karakter ved selv simple bevægelser. Mange har tillige oplevelsen af at være fastlåst i en typisk foroverbøjet stilling og har smerter og gener ved forsøg på at rette sig ud

 

Hekseskud – hvad skal jeg gøre?

Det er vigtigt at holde sig i gang inden for det som kroppen tillader for at hjælpe tilstanden hurtigere på vej. Din kiropraktor Østerbro kan hjælpe dig med at komme hurtigere tilbage til en smertefri hverdag.

Det er vigtigt at huske at selvom smerten måske kan føles sådan så går ryggen ikke i stykker og smerten er sjældent et udtryk for noget alvorligt. Det er dog altid en god ide at få tjekket og undersøgt årsagen til dine rygsmerter ved relevant fagperson især såfremt du synes smerten har en karakter som synes forkert.

 

Heldigvis er smerterne sjældent alvorlige og de fleste kommer sig hurtigt oven på deres rygsmerter og er tilbage til normal hverdag igen uden den store begrænsning.

 

Få hjælp til dine rygsmerter i dag – kontakt din Kiropraktor i København for hjælp