Blog Detail

  • Home
  • Guide: sådan træner du din kats renlighed

Guide: sådan træner du din kats renlighed

Noget af det vigtigste man skal huske, når man opdrager sin kat, er renlighedstræning. Får man ikke trænet kattens renlighed lige fra starten, får man en urenlig kat, der ikke kan finde ud af at bruge kattebakken. Det er altså enormt vigtigt! Skal du starte renlighedstræning med din kat? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du gør netop dette.

Kattebakkens placering

Uanset om du skal renlighedstræne en lille killing eller en fuldvoksen chartreux kat, er kattebakkens placering altafgørende. Det er kattebakken, der skal være det centrale punkt i renlighedstræningen. Når du skal lære katten at gå i kattebakken, skal kattebakken altid stå det præcist samme sted. På denne måde lærer katten, hvor kattebakken står, og den ved derfor, hvor den skal søge hen, når den skal på toilettet. Det er vigtigt, at du placerer kattebakken et roligt sted, så katten kan få fred, når den har behov for det.

Ros katten ved toiletbesøg

Selvom katte ikke har et basalt behov for ros og anerkendelse, kan det hjælpe, hvis man ønsker at træne sin kats renlighed. Roser du katten, når den bruger kattebakken, får den en forståelse af, at kattebakken er det korrekte sted at besørge. Du kan blandt andet rose katten efter toiletbesøg ved at give den små godbidder. Det er dog vigtigt, at du gør det kort tid efter toiletbesøget, så den forstår, at godbidden er i sammenhæng med dette. 

Accepter uheld

Noget af det vigtigste du skal huske, når du renlighedstræner din kat, er, at der vil opstå uheld. Dette gælder især, hvis man renlighedstræner en killing. Alle katte er forskellige, og det er derfor også forskelligt, hvor hurtigt katten vil forstå og acceptere kattebakken. Når der sker uheld, er det vigtigt, at du ikke skælder katten ud og straffer den. Katten gør det ikke af ond vilje, men måske fordi den har glemt, hvor kattebakken står. Har du mulighed for det, kan du holde øje med, hvornår katten skal besørge, og selv sætte den hen på kattebakken. Dette lærer katten, at det er i kattebakken, toiletbesøgene foregår.