Blog Detail

  • Home
  • Gode tanker at gøre sig inden den første investering

Gode tanker at gøre sig inden den første investering

At lave sin allerførste investering kan virke ret skræmmende – især hvis man endnu ikke har et så dybdegående kendskab til, hvad det vil sige at investere, og hvordan man helt konkret gør det. Så inden man netop gør det første beløb klar til at blive investeret i noget eller nogen, er det meget godt at give sig selv det fulde overblik over, hvad man kan investere i, hvad man skal være opmærksom på, og hvordan man altså kommer bedst muligt i gang. Det drejer sig eksempelvis om at finde den type investering, man gerne vil lave – det kunne eksempelvis være investering i ure eller aktier. Her kommer to bud.

Investering i aktier

Det, som de fleste nok har hørt om, og som man måske også tænker på som det første, når man hører om investeringer, er selvfølgelig aktier. Det er det, som alle snakker om, og som alle gerne vil i gang med. Hvis man vælger denne type investering, så er der lidt forskellige veje, man kan gå. Det vil dog være oplagt at starte ud med en investeringsrådgiver, som kan give en det indledende overblik over aktiemarkedet, og hvor man skal sætte sine penge i første omgang. Der er nemlig nogle aktier, som er mere risikofyldte end andre, så man skal også finde ud af med sig selv, hvor meget man er villig til at “gamble” – eller om man hellere vil lave nogle mere sikre investeringer.

Investering i ure

Hvis man ikke lige kan overskue den store aktieverden, som jo kan kræve, at man skal følge lidt med i udviklingen, og som også kan være forbundet med mere risiko, så er der også en form for passiv investering, man kan kaste sig ud i – nemlig investering i ure. 

Investering i ure er først og fremmest oplagt at hoppe ud i, hvis man selv har en interesse for ure, men derudover er ure også velegnede som investering, fordi de ikke mister værdi på samme måde, som andre firmaer, produkter og lignende kan have en tendens til at gøre – i hvert fald hvis verdenssitautionen ændrer sig i bestemte retninger. Så undersøg den type investering, så du kan komme i gang med at lave en sikker investering i ure – smykket, som har vist sig at beholde sin værdi i selv de hårdeste tider.