Blog Detail

 • Home
 • Sådan vælger den den rette lænestol

Sådan vælger den den rette lænestol

For mange er en lænestolen, den stol som bruges til afslapning efter en lang dag. Uanset om den bruges til at se tv, nyde en god bog eller have gæster på besøg til et glas vin, så er en behagelig lænestol nøglen i de fleste stuer. For at skabe de bedst mulige rammer for alle disse ting, så kræver det at du vælger den helt rigtige lænestol. Der findes nemlig et hav af forskellige varianter bl.a. en øreklaplænestol, en loungestol, en otiumstol osv. – hvilket kan gøre det svært at vælge. Af denne årsag vil vi i denne artikel hjælpe dig med at gennemgå de punkter for en lænestol, som du skal være opmærksom på ved køb.

 

De forskellige lænestol typer

Alle rum er forskellige og der vil derfor være forskellige krav til lænestolen. Måske trænger din gæstestue til en lille lænestol, eller måske skriger din store stue efter en en rigtig flyder af en lænestol. Der findes rigtig mange forskellige lænestole og mange af dem, har forskellige formål når de placeres i et rum. Her er nogle af de mest populære typer af lænestole, som kan hjælpe dig med at indsnævre dit valg:

 

 • Øreklapstol: Denne form for lænestol er kendetegnet ved at den har en høj ryg med et buet fremspring, som sidder vinkelret på ryglænet i hvert af en lænestols øvre hjørne som støtte for hovedet når man læner sig tilbage.
 • Lille lænestol: Denne giver sig selv, men der findes mange mindre lænestole, som man stadig sidder helt fantastisk i. Det giver sig selv, at hvis man bor i en mindre lejlighed, så ville det være et oplagt valg.
 • Loungestolen: Loungestolen er kendetegnet som en stol der kan slappes af i, men hvor den typisk er placeret i samtale hjørner eller i en lounge. Loungestolen vil typisk udfordre de gængse materialer og kommer således i et hav af forskellige designs og farver.
 • Chaiselong: En chaiselong lænestol er en form for lænestol, som er mere dekorativ – forestil dig en lille sofa uden ryglæn. De forskellige chaiselonger kommer i mange varianter, men vil typisk fungere bedst i samtale stuer.
 • Flyderen: Den store flyder lænestol er den ultimative lænestol, når der skal slappes af. Denne lænestol er designet til at slappe af i, så den ville være optimal i en tv-stue.

Indgå naturligt i rummet

Når du skal vælge den rette lænestol, så er det vigtigt at du køber en lænestol i den rigtige størrelse, således at den indgår som en naturlig del af rummet. Hvis du køber en lænestol som eksempelvis er alt for stor i et mindre rum, så vil den se presset ud og dermed ikke være særlig indbydende at sætte sig – dette gælder også omvendt, hvis stolen er alt for lille i et stort rum. Det bedste råd i disse situationer er derfor at være helt sikker på lænestolens dimensioner. Når du kender disse så måler du op – gerne flere gange, så du er sikker på at størrelsen er ok.

 

Vælg den rette stilart

At vælge lænestolen i den rette stilart, er et andet vigtigt parameter når du skal finde den rette stol. Stolen skal passe ind, både i materiale og samlede udtryk. Hvis du kører en meget stram indretningsstil, så skal du måske kigge efter en lænestol med lige linjer i en diskret farve. Omvendt, hvis du kører en meget klassisk indretning med træsorter i form af egetræ eller valnød, så kan du finde en lænestol, som er lavet i et af disse materiale. Der findes mange eksempler på lænestole, som er produceret i en bestemt stil og du kan således finde alt indenfor boheme lænestole, vintage lænestole, nordiske lænestole osv.

 

Hvilken polstring skal du satse på?

Det sidste råd som vi vil give dig med på vejen er selve polstringen på lænestolen. Der findes mange forskellige typer af polstring hvoraf nogle af mere slidstærke end andre. Hvis du har planer om at beholde lænestolen de næste mange år, så vil det formentlig være vigtigt for dig, at du vælger et materiale, som er praktisk – især hvis det er en stol som skal bruges forholdsvis tit.

 

 • Læder: Lænestole som er lavet i læder er perfekte til at blive brugt meget. Læder er et meget slidstærkt materiale, som både er praktisk og som kun bliver flottere med tiden pga. dets patina. Hvis du ved at at du skal have stolen i mange år, så kunne læder være et godt bud.
 • Polyester: Polyester materiale er en syntetisk stof, som er meget slidstærkt. En lænestol lavet i polyester er også et godt bud, hvis der er tale om en lænestol som skal bruges meget.
 • Bomuld: Stole i bomuld er utrolig flotte, men da bomuld er en naturlig fiber har det også nogle ulemper som gør, at det er mere sart. En lænestol i bomuld anbefales til medium-brug.
 • Velour: Lænestole i velour anbefales kun til let-brug. Velour er et materiale som ikke er særlig praktisk. Hvis du spilder noget, så skal det tørres op med det samme, da det ellers vil lave permanente mærker på stolen.

 

Vi håber at du for alvor er klar til at finde den helt rette lænestol. Som vi også tidligere har nævnt, så findes der mangle forskellige at vælge imellem. Vi anbefaler at du får dig et overblik over de forskellige lænestole ved at besøge en møbelplatform, hvor du kan se et stort udvalg af både lænestole og loungestole.