Blog Detail

  • Home
  • Vil du passe bedre på dine tænder?

Vil du passe bedre på dine tænder?

Mange mennesker får i løbet af livet mere og mere fokus på et godt helbred og det at passe på sig selv. Et af de områder, som man får øjnene op for, er tænderne! Det skyldes måske, at man bliver mere opmærksom på sin økonomi, men også, at tænderne med tiden ændrer udseende, hvilket kan være irriterende. For i takt med at vi drikker mere kaffe, spiser flere kager eller måske ligefrem ryger(!), ja så ændres udseendet på tænderne – til det mere gullige.

Tænk på kosten

Du kender med garanti udtrykket ”du bliver, hvad du spiser”. Det er der naturligvis en vis sandhed over, for hvis din diæt består af kaffe, nikotin og kager, så får du hurtigt problemer med tænder og tandkød!

Det skyldes, at syren fra kaffen slider på tænderne, mens sukkeret fra slik og kager kan være med til at give huller i tænderne.  Rygning er et kapitel for sig selv, da det ud over at være stærkt kræftfremkaldende – ikke bare i lunger, men også hele mundhulen – hurtigt giver dine tænder pletter og gullig farve, mens dit tandkød langsomt bliver dårligere og nærmest rådner.

Tænk derfor over, hvad der står i kostpyramiden.

Husk at børste m.m.

Hos Teamtand tandlægeklinik i Greve fortæller man, at noget af det vigtigste, hvis man vil have sunde tænder, er sunde vaner derhjemme! Det er i dagligdagen, at man ser den store forskel imellem sunde og usunde tænder. Husk derfor at børste to gang dagligt og bruge tandtråd til at supplere.

Dyrk den sunde livsstil

Når du dyrker sport og forholder dig aktiv – samtidig med at du har styr på din kost – sker der det, at kroppen tilpasser sig livsstilen. Du bliver derfor et sundere menneske hele vejen rundt, når du dyrker det sunde. Det kan muligvis ikke give dine tænder den samme kulør som tidligere, men det er med til at bremse op for alle de dårlige vaner, man ofte udvikler, når man er inaktiv og overvægtig. Det er aldrig for sent at skifte spor, så start allerede i dag og behandl din egen krop bedre, hvis du ikke allerede er god ved den.