Undgå slap hud efter vægttab, eller endt graviditet

Januar og dens mange nytårsforsætter er ikke længe væk nu og for rigtig mange af os er nummer et på listen, at tabe sig. Der er mange meninger om nytårsforsætter, personligt er jeg ret begejstret for dem, så længe de er lavet med en tilgang af selvkærlighed og ønsket om at unde sig selv det bedste. Laves de derimod med en indstilling om ikke at være god nok og en “jeg skal fikses fordi 1, 2, 3 mentalitet", så er de lig med stressrespons i kroppen, hvilket jeg ikke er fan af. Jeg tror på at fremtidens skønhedspleje er en kombination af et beroliget nervesystem, et balanceret hormonsystem og bæredygtige skønhedsritualer.

Bæredygtig skønhed

Med bæredygtige skønhedsritualer mener jeg intelligente rutiner og produkter, der:

a) giver resultater som holder,

b) er sunde og sikre, så du kan bruge dem uden at bekymre dig over bivirkninger, efter-effekter eller tvivlsomme indholdsstoffer, og

c) arbejder med årsagen til “problemet” i stedet for dækker over symptomet.

Et af mine favorit-ritualer, hvor jeg virkelig ser forskellen i min hud, er min cocktail af urter og vitaminer, der nærer, beskytter, renser og opstrammer huden indefra. Samme tilskud som jeg deler med dig her, er ikke kun et must, hvis du har planer om at kaste dig over en kur og vil undgå at huden bliver slap fordi den ikke kan følge med vægttabet, den er også et must til enhver der vil undgå for tidlig aldring af huden og samtidig skrue hudkvaliteten et par år tilbage. Se den som en indre anti- aging serum. Kombination af de tre produkter arbejder med din hud på celleplan og går altså langt dybere end nogen creme nogensinde kan gøre.

Stram-op blandingen:

• 2 stk. Gotu kola ( Wholistic gotu kola fra Pukka - fås i helsekosten).

• 4 stk. Grape seed extract (Grapenol fra Helsekosten eller 4 stk. Grape seed extract 100 mg. fra vitaviva.com)

• 4 tsk. Spisekisel (fra helsekosten af mærket Naturdrogeriet).

• 30 g. økoblåbær (gerne frosne) dagligt.

• 1liter te af lige dele brændenælde, rooibos og matcha dagligt. Eller drik en stor kop af hver dagligt, hvis det er nemmere.

Tag denne blanding i 3 måneder for bedste resultat, men fortsæt gerne for hudens skyld, bare på halv dosis i lige så langt tid du har lyst.

Gotu kola

Gotu kola er en indisk urt, der bruges mod hudproblemer, slapt bindevæv, sprængte blodkar, stress og endda i afhængigheds-afvænning.

Spis 1 kapsel morgen og aften sammen med din mad.

Grape seed extract (vindruekerneekstrakt)

Indeholder stærke antioxidanter, der beskytter huden mod frie radikaler og derved modvirker for hurtig aldring af huden. Det hjælper også med at få sår til at hele pænt og er derfor uundværlig mod acne og eksem.

Spis 2 kapsler morgen og aften sammen med din mad.

Spisekisel

Spisekisel er et silicarigt pulver, som er lidt af et skønhedsmineral. Det styrker, renser og opstrammer huden, giver sundt hår og stærke negle.

Spis 2 tsk. udrørt i vand 2 gange dagligt.

Blåbær

Ægte blåbær er dem, der er blå hele vejen igennem, og dem du typisk finder i irma eller brugsens økofrost-afdeling. De indeholder antioxidanter, som beviseligt beskytter din huds kollagen mod nedbrydning. Blåbær mindsker også rødme og sprængte blodkar i huden, fordi de styrker de små blodkar i huden.

Spis 30 gr. eller mere dagligt

Urte-teen

Brændenælde er en af de bedste urter til huden, fordi den virker mildt udrensende og samtidig indeholder en masse hudvenlige vitaminer, mineraler og sporstoffer. Spis brændenælde frisk og tørret i maden og drik gerne flere kopper te dagligt. Du kan sagtens erstatte den ene af dine daglige 2 liter vand med brændenælde te.

Du får en fantastisk te til huden ved at blande 1 dl. tørret brændenælde med 1 dl. rooibos og 30 g. matcha te i en krukke. Til 1 liter bruger du 1 spsk. af blandingen og lader den trække i 80 grader varmt vand (ca.) i 15-30 min. Jeg plejer at fylde en termokande og lade teposen blive i, teen bliver ikke bitter af at trække, og du får flere næringsstoffer ud af den. Du kan tilsætte lidt lakrids eller mynte og drikke den kold som iste.

Matcha og rooibos er begge to teer med et enormt højt indhold af hudbeskyttende antioxidanter.

Synes godt om

Kommentarer

Lina
,
Tak for godt indlæg. Et tip herfra er billeder - det bliver på en eller anden måde lettere at overskue og dermed med vedkommende, hvis der er billeder er produkterne :-) Mvh Lina
Helle Anker
,
Hejsa Man kan få Granol i 30 mg og 100 mg, hvilken vil du anbefale? Hilsen Helle
Mette
,
Hej :) kan jeg nøjes med at tage guto kola og Spisekisel ? Har haft en kæmpe mave da jeg var gravid og har bøvlet med løs bindevæv + slap hud på maven. Er nede på min normal vægt på 54 igen. Mvh Mette
tanja eskildsen,
Mette - det er helt sikkert bedre end igenting:)
www.bytanjaeskildsen.com
Rikke Toft Nielsen
,
Jeg har købt Grapenol fra Solaray på 100 MG. Der står på pakken at man må tage 1 kapsel om dagen. Anbefalet dosis bør ikke overskrides. Er 4 kapsler så ikke lige i overkanten? Venligst Rikke.
Rikke Roed
,
Jeg skal lige hører sådan noget som grapenol er det noget man først må tage efter graviditet eller må man os tage den under graviditeten?
tanja eskildsen,
Hej Rikke Du kan trygt tage 4 om dagen, det sker der bestemt ikke noget ved.
www.bytanjaeskildsen.com
tanja eskildsen,
Hej Rikke Jeg ville vente til efter graviditeten :)
www.bytanjaeskildsen.com