Blog Detail

  • Home
  • Tvangsopløsning – alt du bør vide og tre gode råd

Tvangsopløsning – alt du bør vide og tre gode råd

Udtrykket “tvangsopløsning” bruges ofte i erhvervslivet, men hvad betyder det egentlig? Kort sagt er tvangsopløsning den proces, hvorved en virksomhed tvangsopløses af retten. Dette kan ske af en række årsager, bl.a. hvis virksomheden ikke er i stand til at betale sin gæld, eller hvis den har været involveret i kriminelle aktiviteter.

Tvangslikvidation er en alvorlig sag og bør ikke forveksles med frivillig likvidation, som er den situation, hvor en virksomhed frivilligt beslutter sig for at lukke sin virksomhed. Ved tvangslikvidation udnævner retten en likvidator, som overtager kontrollen med virksomhedens aktiver og passiver. Likvidatoren vil derefter sælge af virksomhedens aktiver for at betale gælden.

Hvis du er direktør i et selskab, der står over for tvangsopløsning, er det vigtigt at søge professionel rådgivning så hurtigt som muligt. Konsekvenserne af tvangsopløsning kan være meget alvorlige og kan omfatte personligt ansvar for selskabets gæld og udelukkelse fra at fungere som direktør.

Hvad skal du kigge efter hos en partner under tvangsopløsning?

Når du skal vælge en partner i forbindelse med tvangsopløsning, er det vigtigt at vælge et firma, der har erfaring og et godt omdømme. Du bør også sikre dig, at de er gennemsigtige med hensyn til deres gebyrer og omkostninger.

Tre vigtige råd at huske under en tvangsopløsning er:

  • Samarbejde med kurator – Det er vigtigt at samarbejde med den kurator, der er udpeget af retten. Det betyder, at man skal give dem alle de oplysninger, de anmoder om, og deltage i alle de møder, de arrangerer.
  • Forsøg ikke at skjule aktiver – Likvidator har beføjelse til at indefryse bankkonti og beslaglægge aktiver. Hvis den hvis kurator har mistanke om, at der skjules aktiver, kan han anmode retten om at få en undersøgelse.
  • Få professionel rådgivning – Processen med tvangslikvidation er kompliceret, og det kan få alvorlige konsekvenser, hvis det går galt. Det er vigtigt at få professionel rådgivning fra en advokat eller revisor, der har erfaring på dette område.

Når du vælger en partner til tvangsopløsning, er det vigtigt at vælge et firma, der er erfaren og velrenommeret. Du bør også sikre dig, at de er gennemsigtige med hensyn til deres gebyrer og omkostninger.

Fordele ved at arbejde med en erfaren partner:

  • De vil have en god forståelse for tvangslikvidationsprocessen og de konsekvenser for din virksomhed.
  • De vil kunne rådgive dig om den bedste måde at beskytte dine interesser på.
  • De vil være gennemsigtige med hensyn til deres gebyrer og omkostninger.
  • De vil have et godt forhold til kurator og likvidator, hvilket kan være nyttigt for at opnå det bedste resultat for din virksomhed.

Om genoptagelse af selskab efter tvangsopløsning

Når et selskab er blevet tvangsopløst, kan det ikke længere drive virksomhed. Det er dog muligt at genoptage selskabet i registret på et senere tidspunkt. Dette kan ske, hvis likvidator med succes fuldfører sine opgaver, og virksomhedens gæld er betalt fuldt ud. Hvis dette sker, vil selskabet være fri til at begynde at handle igen.