Blog Detail

  • Home
  • Skal du bruge stenmel?

Skal du bruge stenmel?

Stenmel er en type formalet sten, der fremstilles ved at male sten ned til et meget fint pulver. Det har en lang række anvendelsesmuligheder lige fra fremstilling af beton til brug i kosmetik. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad stenmel er, hvordan det fremstilles, og nogle af de ting, du kan bruge det til!

Om materialet stenmel

Stenmel er en blanding af enten stenmix eller knuste sten. Blandingen er ofte sort eller grå, men fås også i hvid eller andre nuancer. Stenmel bruges ofte som belægning eller fugning imellem fliser. Fordelen ved stenmel er, at det fine pulver, som i øvrigt er nemt at arbejde med, giver en solid og hård overflade.

Hvordan fremstilles stenmel?

Stenmel fremstilles ved at kværne sten til et meget fint pulver. Dette kan gøres manuelt med en morter og stempel eller med en maskine. Fordelen ved at bruge en maskine er, at den giver et mere ensartet produkt med mange anvendelsesmuligheder. Det kan både være en erstatning for afretningsgrus når man lægger belægningsfliser, som erstatning for sand i sandkassen eller under granitskærver, da stenmel har en god mode for at forhindre ukrudt i at vokse op.

Hvis du har brug for stenmel til til et eller flere forskellige projekter på din grund, så køb i rigelig mængde. Du kan købe en helt maxibag med mange kilo stenmel.

Sådan finder du det rette stenmel

Der findes flere forhandlere, hvor man kan købe stenmel. En god ide er at bestille det overnettet. Stenmel er tungt, og du kan ikke selv transportere så meget på en trailer. Bestil det på nettet, og få det leveret til indkørslen. Andet kan ikke betale sig. Dette bør du kigge efter, når du skal finde stenmel på nettet.

Find stenmel af god kvalitet – Ikke alt stenmel er ens. Kontroller, at pulveret er fint nok til dit behov, og at farven er ensartet i hele melet. Læs grundigt om stenmelet, du finder på hjemmesiden, studer kvaliteten på billederne.

En god pris – Stenmel er ikke dyrt, men du ønsker heller ikke at betale for meget. Lav lidt research for at finde en rimelig pris. Man ønsker ikke at betale overpris, hvis man kan finde det billigere et andet sted.

Levering – Som nævnt før er stenmel tungt. Sørg for det websted, du køber fra, tilbyder levering til din adresse. Du ønsker ikke at skulle betale for en separat leveringstjeneste.