Blog Detail

  • Home
  • Sådan skal du pleje dit hår om vinteren

Sådan skal du pleje dit hår om vinteren

Der er mange forskellige faktorer, der kan påvirke dit hår, men om vinteren er der især én synder, vi skal passe på: kulden. Vores hår kan nemlig hurtigt blive tørt og kedeligt i vintermånederne, hvis vi altså ikke selv lige gør noget for at forhindre det. I denne artikel har vi derfor samlet vores bedste tips til, hvordan du bør pleje dit hår om vinteren, så du holder det smukt og sundt indtil sommeren atter er over os.

Vælg produkter til tørt hår

Selvom du ikke normalt kæmper med tørt hår, kan det være en god idé at skifte dine almindelige hårplejeprodukter ud med produkter til tørt hår i vinterperioden. Disse produkter er nemlig meget fugtgivende, og det er lige præcis det, vores hår har brug for om vinteren, hvor kulden er med til at udtørre håret. Derudover er det kun endnu mere vigtigt, at du husker at afslutte hårvasken med en omgang balsam. Det tilfører nemlig fugt til dine spidser – og så er det med til at lukket hårets skællag som er hårets yderste lag, så det ikke bliver ødelagt af kulden.

Husk hårkur

Fugtgivende shampoo og balsam er ikke nok om vinteren. Det er meget vigtigt at du også husker at bruge hårkur eller hårmaske regelmæssigt. Hårkuren går nemlig helt ind i kernen af håret og reparerer og fugter det indefra. Du bør bruge hårkur et par gange om ugen i vinterperioden og gerne i minimum 10 minutter ad gangen. Hvis du døjer med meget tørt hår, kan du også med fordel sove med hårkuren i.

Spis rigtigt

Din kost har altid indflydelse på dit hår, så det er også meget vigtigt, at du spiser en sund kost med en masse af de gode fedtstoffer, der findes i bl.a. laks, avocado og mandler. Derudover kan det være en god idé at supplere med kosttilskud som Omega 3, B-vitamin og Silica. De er nemlig med til at holde dit hår sundt og pænt.

Husk de regelmæssige frisørbesøg

Spaltede spidser kommer helt af sig selv, og dem kan du desværre ikke gøre noget ved – uanset hvor meget balsam du så end bruger. Frisøren er her dit eneste valg. For at undgå at problemet bliver for stort, er det en god idé at tage regelmæssigt forbi frisøren og få klippet spidser. Det sikrer nemlig at du ikke skal kæmpe med spaltede spidser og filtret hår oveni tørt hår. Det kan nemlig blive ekstra slemt om vinteren, hvis du blot lader stå til. Mangler du en frisør, anbefaler vi denne frisørsalon i Kolding.