Blog Detail

  • Home
  • Sådan finder du den rigtige redningsvest

Sådan finder du den rigtige redningsvest

Når du er ude på vandet, er det vigtigt at have en redningsvest til hver person om bord. Men ikke alle redningsveste er lige gode. Du skal finde den rigtige redningsvest til din båd og dine behov. I dette blogindlæg vil vi nævne, hvordan du finder den rigtige redningsvest til dig og dem, der er om bord.

Formål med en redningsvest

En redningsvest har primært til formål at holde bæreren over vandet, hvis vedkommende skulle falde over bord. I tilfælde af en ulykke vil en redningsvest give flydeevne og hjælpe med at forhindre hypotermi. For at kunne holde bæreren over vandet, så afhænger det også af hvor meget bæreren vejer, for redningsvesten skal tilpasses efter antal kilo, man vejer.

Der findes forskellige typer redningsveste

Der findes mange forskellige typer redningsveste på markedet. Du skal finde en, der passer til dine behov og de forhold, du skal bruge den under. Hvis du f.eks. skal sejle i råt vand, har du brug for en anden slags redningsvest, end hvis du skal at fiske i roligt vand. Nogle redningsveste har også ekstra funktioner som f.eks. en fløjte eller et lys, som kan være nyttige i nødstilfælde.

Sådan vælger du den rigtige redningsvest

Når du skal vælge en redningsvest, skal du tage hensyn til følgende:

– Antal af mennesker overbord: Hvor mange voksne, hvor mange børn kan der være ombord. Der skal være én til hver om bord. Hvis du er i tvivl, kan du købe redningsveste i flere kilo-vægtklasser.

-Mærke: Vi kan anbefale redningsveste fra Baltic. Baltic tilbyder redningsveste til voksne, børn, og du kan endda købe en redningsvest hund baltic, hvis du har hund med overbord.

-Pasform: Det er vigtigt, at redningsvesten sidder godt. Ellers kan den glide over hovedet i en nødsituation, og du vil ikke være ordentligt beskyttet. Hvis du er usikker på, om redningsvesten passer, kan du altid prøve den i butikken. Du bør også sikre dig, at redningsvesten ikke begrænser din bevægelighed for meget – klik her for at se mere.