Blog Detail

  • Home
  • Sådan får du mest muligt ud af dine ferier

Sådan får du mest muligt ud af dine ferier

På et tidspunkt trænger man simpelthen til ferie – og så er det jo heldigt, at de forskellige ferier er ret godt fordelt ud på året, især hvis man holder ferie samtidig med skoleferierne. Bare fordi man har ferie, betyder det dog ikke, at man kan finde ud af at holde ferie. Nogle har f.eks. svært ved at lade arbejdet ligge, imens andre propper ferien med alt fra rengøring og oprydning til håndværkerprojekter – og så er det lidt svært at komme helt ned i gear og blive klar til at komme tilbage på arbejdet. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til, hvordan du får mest muligt ud af dine ferier.

Luk studie- og arbejdslivet ordentligt ned

His du skal have plads til at koble helt fra og slappe af, bliver du nødt til at lukke helt ned for arbejde i ferien. Det kan godt være svært, men der er heldigvis meget, du kan gøre for at kunne lukke ned med god samvittighed. Du kan f.eks. i god tid inden ferien gå i gang med at lave en prioriteret liste, så du ved, hvilke hængepartier og løse ender, der skal ud af verden inden ferien og hvilke, der kan vente, indtil du er kommet tilbage. Hvis du har en liste over ting, du kan kaste dig over efter ferien, skal du ikke bruge en masse tid på at lave en prioriteret liste, når du kommer tilbage – og når du ved, at der er godt styr på ting, så kan du slukke hjernen og nyde din ferie, uden at din underbevidsthed kommer i vejen.

Planlæg ferien

Ferien kan hurtigt ende med at blive alt andet end ferie, især hvis den ikke bliver planlagt. Selvfølgelig skal du ikke planlægge, hvordan du skal slappe af, men du bør planlægge din ferie, således at du ikke kommer til at bruge hele ferien på diverse projekter, men faktisk også planlægger tid til rent faktisk at slappe af og koble af. Det er godt nok ikke altid til at sige, hvor længe et projekt kommer til at tage i sidste ende, f.eks. hvis man skal lægge elgulvvarme i huset, men du kan sørge for ikke at planlægge alt for mange projekter, så du har rigeligt med tid til at slappe af.

Hold ferie med styr på det hele

Når man tager på ferie – enten i udlandet eller rundt omkring i Danmark – så kan planerne hurtigt blive ændret. Fly kan blive aflyst, tog kan være forsinkede og taxaer kan være en del dyrere end man lige regner med. Man kan derfor få mere kontrol over sin ferie ved f.eks. at bestille en bus med chauffør. Det gør det også muligt at få lidt flere stop på vejen og dermed flere oplevelser – og så skal man ikke tænke på noget som helst selv. Vi anbefaler at du tager et kig på dette busselskab i Hadsund, hvis du gerne vil have et godt tilbud på en bus med chauffør til din næste ferie.