Et stegetermometer er et super godt redskab, når man ønsker, at få veltilberedt kød hver gang! – Det lan være rigtig svært, ud fra hvilket slags køb der tilberedes, at finde den perfekte stegetemperatur. Det er ikke altid let, at de på ydersiden, hvordan kødet ser ud indeni. Derfor opnår man tit, at man tager kødet af for tidligt, eller også for sent, og man ender med enten råt eller alt for sejt kød. Derfor kan du med et stegetermometer, opnå det perfekte stegeresultat hver gang.
Det findes 3 slags stegetermometer på markedet
- Det manuelle stegetermometer
- Det digital stegetermometer
- Det trådløse stegetermometer
Hvilken model man er til, er en individuel smagssag. Nogle foretrækker det ene frem for det andet. Nogle ønsker det simpelt, andre ønsker at have 100% kontrol over stegningen. Nogle synes bare det er super smart, at have en app til madlavningen.
Læs mere om stegetermometer her og se en oversigt over de bedste på markedet.
Det manuelle
Det manuelle er er oftest uden et digitalt display, det fungerer simpelt og ligetil, og stadig med præcise målinger. Termometeret sættes i kødet, og derefter afmåler du via en måler på apparatet. Det kræver, at du er opmærksom, og holder øje. Til gengæld kan du finde et billigt, men godt et.
Det digitale
Det digitale stegetermometer er mere avanceret. Det kan vise dig den nuværende temperatur, hvor du så indtaster den ønskede kernetemperatur, og så fortæller den dig, hvornår det sker. Her kan du lave lave andre ting i mellemtiden.
Det trådløse
Et trådsløst fungerer enten via Bluetooth eller WiFi. Det er en trådløs udgave af det digitale, fordi et trådløst, som regel kan det samme som det digitale. Her kan du blot tage op og handle imens stegen er i ovnen, eller på grillen derhjemme. Du kan så tjekke hvordan temperaturen forløber sig, via en app på din telefon. Hvilket er super smart.