Blog Detail

  • Home
  • Kom infektioner til livs på den rigtige måde

Kom infektioner til livs på den rigtige måde

Amoxicillin er en type penicillin og bruges til at behandle bakterielle infektioner.

Hvad er amoxicillin?

Amoxicillin er en type penicillin (et bredspektret antibiotikum), der bekæmper bakterier i kroppen. Det bruges til at behandle infektioner med bakterier, der kan påvirkes af penicilliner, f.eks. mellemørebetændelse, forårsaget af Haemophilus influenzae eller urinvejsinfektioner forårsaget af E. coli. Amoxicillin anbefales ikke til behandling af virusinfektioner som forkølelse eller influenza. Amoxicillin kan også bruges i kombination med andre lægemidler til behandling af mavesår forårsaget af bakteriel infektion.

Hvad er fordelene?

Det er et antibiotikum med et bredt aktivitets spektrum, så det kan bruges til at behandle mange typer infektioner i forskellige dele af kroppen, såsom tarm og luftveje, såvel som hud- og bløddelsinfektioner. Det har færre bivirkninger end nogle antibiotika og kan ofte bruges i fuld styrke uden overvågning fra en læge. Amoxicillin begynder at virke mod en infektion inden for to timer, og det er normalt effektivt inden for fire timer. Hvis dine symptomer ikke forbedres i denne tid, skal du kontakte din læge, da de muligvis skal justeres.

 

Hvordan tager jeg denne medicin?

Dosis varierer afhængigt af hvilken tilstand du behandler og kan ordineres en eller to gange om dagen i 5-14 dage eller i op til 3 måneder, hvis den tages på lang sigt. Amoxicillin kan tages enten med eller uden mad. Tag alle doser med jævnt fordelte intervaller (12 timer) – Hvis du bruger medicinen ved sengetid, så prøv ikke at lægge dig ned i mindst 30 minutter efter indtagelsen og hold dig oprejst så meget som muligt i denne tid – dette hjælper med at undgå svimmelhed forårsaget af medicinen. Du bør ikke drikke alkoholiske drikke, mens du tager amoxicillin, medmindre det er blevet ordineret af din læge, fordi de kan interagere med amoxicillin

Uanset om du har brug for noget mod forkølelse, eller leder efter et speciallægemiddel, finder du det, du leder efter, på vores apotek. Vi lagerfører over 40.000 kvalitetsprodukter fra verdens førende medicinalvirksomheder.