Blog Detail

  • Home
  • Kan man få for meget d-vitamin som baby

Kan man få for meget d-vitamin som baby

Denne kortfattede vejledning hjælper dig med at forstå, hvor meget D-vitamin et barn kan få fra forskellige kilder. D-vitamin er et vigtigt næringsstof for spædbørn, da det hjælper kroppen med at optage calcium til sunde knogler og tænder og sikrer, at immunsystemet fungerer korrekt. Babyer er ikke i stand til at producere nok D-vitamin selv, så det er vigtigt at få tilstrækkelige mængder fra eksterne kilder. 

En babys vigtigste kilde til D-vitamin kommer fra sollys. Sollys udløser vitamin produktionen i huden, dog skal man ikke udsætte babyer for direkte sollys, det er vigtigt, at babyer er ordentligt beskyttet mod direkte sollys med tøj eller solcreme, hvis det er nødvendigt at udsætte sig for solen. Den nødvendige tid i solen varierer fra person til person og kan variere fra 5-30 minutter om dagen afhængigt af alder og hudtype.  

Spædbørn kan også få D-vitamin fra visse fødevarer og drikkevarer, f.eks. beriget mælk, æg, fed fisk, plantebaseret mælk (f.eks. soja eller mandel), morgenmadsprodukter og visse yoghurter. Hvis en baby ikke får nok sollys til at opfylde sit daglige behov for D-vitamin, kan det være nødvendigt med et tilskud. Det er også en mulighed at bruge d dråber med mælkesyrebakterier

Endelig er det vigtigt at bemærke, at babyer ikke bør få for meget D-vitamin, da det kan give sundhedsproblemer. Tal med din læge eller sundhedsplejerske, hvis du er bekymret for, om din baby får den rette mængde D-vitamin i kosten. Generelt skal du rådføre dig med din læge eller sundhedsplejerske, for at finde den rette fremgangsmåde for netop din baby. Derudover skal man altid rådføre sig inden man anvender kosttilskud eller lignende. Babyer er jo en lille størrelse, og derfor er det vigtigt at få professionel hjælp til den rette næring, alt dette kan din sundhedsplejerske hjælpe med at afklare, så tøv ikke med at stille spørgsmål.