Indkøbslisten til baby's ankomst

Her er mit take på de vigtigste ting der skal krydses af på min indkøbsliste inden Lillebror's (ja, han hedder stadig lillebror) ankomst. Det er meget forskelligt hvilke behov man har, men jeg tænkte at måske især førstegangs forældre kunne finde inspiration her.

Barnevogn- Undersøg hjemmefra, hvilke mærker der er at vælge imellem. For der har aldrig været så mange muligheder som der er nu, og mange ligner til forveksling hinanden. Det kan være du har nogle specielle behov, eller et udgangspunkt som du skal tage hensyn til. Måske bor du i lejlighed på 4.sal uden elevator, og skal nemt kunne pakke stellet sammen. Måske har du flere børn, hvor der skal kunne være en stå-lift på. Måske går du dagligt lange går ture i skoven og den skal kunne holde til lidt mere end en gåtur ned af det lokale strøg. Bliv klar over dine behov og find det rette prisleje, så har du dit udgangspunkt. En barnevogn kan være ritig dyr og er en af de større poster, men der er mange forskellige prislejer. Til gengæld hænger kvalitet og pris desværre ofte sammen.

AutostolMåske har du slet ikke bil, men hvis du/I bliver kørt engang imellem, så er en autostol et must.Der er enormt mange ting at tage højde for ved brug af en autostol - jeg selv fandt faktisk ud af i sin tid med Sean, at jeg havde monteret min forkert længe uden at vide det. Så sørg for at få noget vejledning, hvis du er bare det mindste i tvivl. Man skal være opmærksom på alt fra, hvordan babyen sidder i stolen, om den er monteret korrekt, hvor længe autostolen er beregnet til at kunne bruges, om den passer til din barnevogn/klapvogn og om den vender mod dig eller mod bagklappen. Der er mange ting at tage stilling til.I nedenstående link kan du finde en guide til de mest sikre autostole og hvordan de monteres korrekt.Guide til valg af kørestol

TremmesengDer findes rigtig mange forskellige senge i rigtig mange prisklasser. Med Sean havde jeg en til 700kr fra IKEA, som var fantastisk og opfyldte vores behov det første år. Bunden kunne justeres i højde, så først var den helt oppe, og da han blev lidt større kunne den rykkes ned, så han ikke bare kunne kravle ud af sengen. Denne gang har jeg bestilt en STOKKE seng, og den kan lillebror bruge helt fra spæd til han er 5år. Det er en dyr seng, men til gengæld kan han bruge den i længere tid.

PusletaskeDer er mange, der vælger at bruge en almindelig taske som pusletaske, og det er nok fordi der findes så utrolig mange mindre kønne af slagsen. Desværre er udvalget ikke så stor, hvis man vil ha en lidt neutral og cool version. Jeg er lidt irriterende ordensmenneske, og kan lide at der står en taske pakket, klar til man skal ud af døren. Det kan i forvejen tage en krig at komme ud af døren med en baby, så det gider jeg ikke skulle stå og rode med når vi skal afsted. (også praktisk til når far skal alene afsted med babyen, hvor sandsynlighed foreligger, at han glemmer enten vådservietter, skiftetøj eller bleer... Hahahhaah). Under alle omstændigheder, så kan jeg bedst lide en altid opdateret pusletaske. Som sagt kan det være svært at finde en pæn en af slagsen, så her er der altså kun tre alternativer, som jeg kan gå med til.

VoksiposeDer er en grund til at Voksiposen er så populær. Jeg syntes jo sådan en er fuldkommen uundværlig. Der findes dem til de helt små, hvor man kan transportere dem i den, fra barnevogn og ind i huset, den version som er til autostolen, og så er der dem der er mere som en sovepose til barnevogn/klapvogn . Den sidst nævnte har jeg haft stor glæde af i vinterperioderne med Sean. Køb gerne en man kan bruge i et par år, for det er virkelig en ting der kan vise sig uundværlig. Og så fungerer den som legetæppe også, når man er ude på besøg. Den er bare brugbar på så mange måder. Men husk at tjekke at mål på den voksipose du køber, passer til den barnevogn du køber. Det kommer man nemlig hurtig til at tage fejl af.

SvøbDer er nogle der svøber og andre som ikke svøber. Nogen babyer elsker at bliver svøbt stramt og føler sig trygge af det, mens andre bliver klaustrofobiske og ikke bryder sig om det. Det finder man først ud af når man lærer sin baby at kende. Jeg havde ikke et svøb med Sean, men jeg svøbte ham med et lille lagen. Hver gang jeg gjorde det, faldt han til ro og fandt tryghed i det, så jeg ikke behøvede at holde ham, men kunne lægge ham fra mig. Så denne gang, har jeg købt et svøb og glæder mig til at tage det i brug. Det er ikke en nødvendighed, men en luksus - og en STOR hjælp, hvis man gerne vil kunne bruge sine hænder og det er jo ret praktisk, at kunne det engang imellem ;)

BabyslyngeJeg rejste første gang med Sean da han var 5 uger gammel. Og havde det ikke været for min babyslynge, så tror jeg det havde været en meget besværlig rejse. Alt fra lufthavnsture til sightseeing var fantastisk. Som helt spæde vender de med ansigtet ind mod én, og når de bliver lidt større, kan de vendes ud mod verden og følge med i hvad der sker rundt om dem. Jeg elsker babyslynger. De findes i så mange forskellige varianter og til mange forskellige formål, at det er værd at bruge lidt tid på google, for at pejle dig ind på dine særlige behov. Jeg har valgt en fra Ergobaby, da jeg syntes deres design, og udvalg er super lækkert, god kvalitet og god pris:

Tøj/ Uldtøj / hue / handsker / luffer"Hvad har du valgt, som det aller første outfit når i skal hjem fra hospitalet?" - Det spurgte min veninde mig forleden. Øhh... det har jeg ikke skænket en tanke (det er nok det der med at det er 2. gang, så de der småting er ikke så vigtige denne gang)Jeg har dog været ude og købe en del tøj. Mest bare bodystockinger og bukser med fod i, for jeg ved, af erfaring at det er det man bruger. Alle de der små fine sæt - som også er lidt upraktiske - man gerne vil give dem på, det duer bare ikke for mig. De første måneder er vintermåneder, er det vigtigt at Lillebror bliver godt pakket ind og ikke har trøjer på der glider op, eller at han hele tiden mister en strømpe. Jeg tænker at jeg så hurtigt som muligt skal have gået nogen ture og få lidt frisk luft. Det er ikke altid lysten der driver værket for mig, når jeg skal ud i koldt vejr, men det er godt for alt - både hos mig og Lillebror, med en masse frisk luft. Hvis du som mig, bruger en Voksipose eller lignende, så skal din baby ikke have meget tøj på i barnevognen. Det er derfor begrænset, hvor meget overtøj du skal bruge til din helt lille baby - også selvom det er vinter.Selvom man har lyst, så er det en rigtig god idé ikke at købe for meget, da de jo vokser med lynets hast og det altid er svært at sige hvad det lige er der kommer til at passe jer begge bedst rent praktisk.

SutterNogen babyer tager sutten, som det mest naturlige i verden. Andre vil ikke vide af dem. Der er ingen tvivl om at de kan være til stor hjælp. jeg synes det er vigtigt at være opmærksom på hvilken type plastik og gummi som bliver brugt til den sut man vælger. At man ikke bare køber hvad som helst. Selvom der er meget skærpede regler i Danmark, er der er stadig giftstoffer at finde i billigt plast og gummi. Jeg brugte ikke sut med Sean, men det var fordi han ikke ville. Jeg håber faktisk på at lillebror heller ikke skal have én, men jeg har nu købt én alligevel, hvis det skulle gå hen og blive en 'nødvendighed'.

Shampoo/Sæbe/Olie/CremeDer er ingen grund til at bade din baby med sæbe eller olie fra starten. Din baby's hud er faktisk selvrensende og "smører" sig selv indefra. Hvis du begynder at bruge sæbe, så udtørrer du huden og skaber ubalance i dit barns naturlige talgproduktion. Lunkent vand uden noget i, er så fint. De har den fineste og blødeste hud, så bevar den helt naturlig så længe som muligt. Men på et tidspunkt vil du dog gerne tilføje lidt sæbe eller olie -bare det ikke sker for tidligt. Husk at bruge en uden parabener, tilsætningstoffer og parfume. Det skal være så rent som overhovedet muligt som f.eks disse øko produkter. Det kan også være en god idé at have en fed creme til kinder og næse hvis i er meget ude i meget koldt vejr. En blød svamp er altid dejligt mod babys hud, og perfekt til at komme imellem steder man hvor babyer har tendens til at gemme lidt snavs..

Termometer / thermostat

Man lærer meget hurtigt, hvilke temperaturer ens baby foretrækker. Om det er mælk i en flaske, hvor meget tøj de skal have på eller temperaturen på badevandet. For nogen mødre giver det helt sig selv og de tager den på gefühlen. Andre kan godt lide at have den samme temperatur hver gang og ikke alle (f.eks jeg) har det indre termometer. Så jeg er en af dem, der har købt et lille termometer.

AmmepudeMan kan godt komme til at få nogen dårlige vaner under amning og sidde skævt, eller sidde og spænde. En ammepude er en rigtig god idé, så kan baby ligge ordentlig, og du kan sidde uden at få ondt i ryggen. En ammepude kan bruges på forskellige måder, men man finder hurtigt de metoder der passer en bedst. Ellers er der hjælp at hente hos sundhedsplejersken.

AmmeindlægAlle der har ammet, kender til det med at brysterne løber. Og ikke fordi det er den store katastrofe at "mælke igennem", men det er nu rarest at slippe. I stedet for en våd t-shirt er det lidt rarere med ammeindlæg. Man kan få dem til engangsbrug, eller i stof, så de kan genbruges.

AmmeBHDet her er en af de ting der bare skal virke. Mælkekasserne skal være let tilgængelige, for man ved aldrig hvor eller hvornår maden skal serveres og det plejer at være NU, når babyen bliver sulten. Så det skal altså ikke være gemt længere væk, end at det lige er til at gå til, uden for meget besvær. Gode amme BH'er kan redde din hverdag.

AmmeTheNogle kan have lidt svært ved at producere nok mælk fra starten, og så kan man komme lidt skævt ind på amningen. Hvis man først begynder at stresse over komplikationer, så kan det være svært at få flow og finde ro, så mælken kan løbe til. Det bedste for din baby er helt klart din mælk - sådan er det bare. Man kan hjælpe det lidt i gang og der ermange sjove tips og ammestuehistorier på emnet. Først og fremmest er det vigtig at få nok mad. Man forbrænder et sted mellem 1.500 og 2000 kalorier dagligt, bare ved at producere mælk og amme, så det er altså ekstremt vigtigt ikke blive hysterisk med at tabe graviditetskiloene for hurtigt, mens du ammer. Jeg brugte selv ammethe med Sean og drak en hel kande af det om dagen. Måske det også kan virke for dig, hvis mælkeproduktionen skal have et boost.Ingredienser: Fennikel, anis, kommen, dildfrø, brændenælde, lucerneurt, timian, stregbælg, mælkeurt.Ammete kan købes i alle helsebutikker.Der er jo mange flere ting og tro mig - de hoooober sig op før man får set sig om. Mit råd er at begynde med det absolut nødvendige og så vente med resten til baby er kommet til verden og erhverve sig resten i takt med at behovene opstår.

Saseline

Læs om 'Den gode fødsel' her

Synes godt om

Kommentarer