Blog Detail

  • Home
  • Hvornår har man brug for briller?

Hvornår har man brug for briller?

Går du rundt og kniber øjnene sammen? Har du svært ved at læse, hvad der står på skilte? Eller får du hovedpine, når du læser avisen? Ofte prøver dit synsbesvær at fortælle dig, at det er tid til en synstest.

Mange oplever at deres syn bliver dårligere, men alligevel trækker det ud med at få foretaget en synstest. Det er dog en meget dårlig idé, da det belaster synet i unødigt lang tid. Mange venter måske, fordi de er bange eller tror at synsbesværet er en midlertidig tilstand. Hvis du dog er i tvivl om du har brug for briller eller kontaktlinser, har vi her samlet 5 tegn på at du har behov for det.

Du får ofte hovedpine

Hovedpine er det mest almindelige tegn på dårligt syn. Det er nemlig de fleste synsproblemer, der kan føre til hovedpine, især langsynethed. Hovedpinen kommer ofte snigende, når du har læst eller siddet længe foran computeren – og det sker fordi det er trættende for øjnene at holde et skarpt fokus.

Du kniber øjnene sammen, når du ser tv

Hvis du tit kniber øjnene sammen for at se godt fra lang afstand, f.eks. for at se vejskilte, når du kører bil, så kan du være nærsynet. Det gør det svært for dig at fokusere på ting på lang afstand – og her kan briller eller kontaktlinser hjælpe dig med at fokusere.

Du bliver svimmel

Svimmelhed kan være et symptom på, at du ubevidst anstrenger dine øjne for meget. Svimmelhed (og hovedpine) skyldes nemlig ofte almindelige bygningsfejl, som gør, at synet bliver sløret, og det er meget anstrengende for øjnene. Det er ofte kombineret med enten langsynethed eller nærsynethed.

Du har svært ved at køre i mørke

Hvis du generelt ikke er glad for at køre i mørke, kan det være, at du har nedsat syn – og det er alvorligt. Nogle kan f.eks. have svært ved at køre i mærke, da de føler, at modkørendes lys og gadelamper kan virke blændende og distraherende for nattesynet. Du kan her føle dig mere tryg med kørebriller, der netop hjælper på kørsel i mærke. De har en overfladebehandling, der optimerer dit syn i mørke omgivelser og hjælper øjnene med at slappe af.

Du føler dig mere træt

Hvis du ofte føler dig træt og udmattet, selv efter en god nats søvn, kan det være, at du har nedsat syn. Her anstrenger dine øjnene sig så meget, fordi de forsøger at fokusere. Anstrengte øjne belaster dig ikke kun fysisk, men kan faktisk også påvirke din psyke. Du kan f.eks. blive irriteret, ked af det og forvirret, hvis dine øjne arbejder på højtryk for at udligne dine synsfejl.

Hvis du oplever nogle af disse tegn, så er det på tide, at du tager bestiller tid til en synsprøve, f.eks. hos denne optiker i Fredericia. Briller og kontaktlinser kan nemlig hjælpe dig af med alle de symptomer, som følger med et nedsat syn.