Blog Detail

  • Home
  • Hvordan planlægger man en begravelse?

Hvordan planlægger man en begravelse?

Det er altid en trist begivenhed, når der skal planlægges en begravelse. For det betyder jo desværre, at en vi har holdt af, er gået bort. Når en sådan person går bort, skal personen naturligvis have en værdig afsked, hvor familien siger endegyldigt farvel.

Sådan en begravelse kræver dog en del planlægning. Og det er ikke alle, der har overskud til at planlægge, da de netop har mistet en de har elsket og er i sorg.

Heldigvis kan man her få assistance ved at hyre en bedemand. En bedemand er en fagperson, som kender til alle omstændighederne, når begravelsen eller bisættelsen skal arrangeres. Det betyder, at familien har en støtte, som kan guide dem. Du kan selv finde en bedemand ved at klikke her.  

Bedemanden tager dig igennem den proces, der er påkrævet for at få styr på alle forhold omkring begravelsen. Det vil derfor være:

  • Hjælp til at planlægge samtale med kirke og præsten, så præsten kan holde en flot mindetale i kirken.
  • Hjælp til at vælge kiste eller urne.
  • Hjælp til at arrangere ligkørsel,gravsten, blomsterkranse m.m.
  • Hjælp til at indrykke dødsannonce.
  • Hjælp til at søge om begravelseshjælp o.l.

Bedemanden er med andre ord med i hele processen, og er en hjælp at trække på, så du og familien har plads til at arbejde med sorgen. Bedemanden tager sig også af at gøre den afdøde klar, hvis denne f.eks. skal ligge i åben kiste til begravelsen, så folk kan tage afsked, inden kisten senere lukkes og sænkes i jorden eller brændes ved kremering.

Derudover, er bedemanden en rar person at have til rådighed, når der melder sig tvivlsspørgsmål undervejs i forløbet. Der vil nemlig altid være situationer, hvor man kan blive i tvivl om, hvad der er det rigtige, eller hvor man ønsker at læne sig op ad ’den mest almindelige’ måde at gøre tingene på.