Blog Detail

  • Home
  • Hvordan fjerner man ørevoks bedst muligt?

Hvordan fjerner man ørevoks bedst muligt?

Ørevoks kan vaskes væk med vand og sæbe. Du kan også bruge en ørerenser eller sprøjte vand ind i øret for at fjerne ørevoks. Hvis du har meget ørevoks, kan du bruge en ørerenser eller en vatpind for at fjerne det. Hvis du bruger en vatpind, skal du være forsigtig, så du ikke rager for dybt ind i øret. Du kan også købe ørevoksfjerner i håndkøb. Ørevoks kan også fjernes ved at blive sprøjtet ind i øret med en ørerenser. Hvis du har svært ved at få ørevoksen ud af øret, kan du kontakte din læge eller øre-næse-halslægen. Den bedste måde at fjern ørevoks er ved at benytte en ørespray.

Brug ørespray, hvis ørevoksen har blokeret øret eller forhindrer lyd i at komme ind.

En ørespray kan få ørevoksen til at blive mindre tørt og dermed lette fjernelse. Ørespray bruges normalt 2-3 gange om dagen i 3-5 dage. Ørevoks kan vaskes væk med vand og sæbe. Du kan også bruge en ørerenser eller sprøjte vand ind i øret for at fjerne ørevoks. Hvis du har meget ørevoks, kan du bruge en ørerenser eller en vatpind for at fjerne det. Hvis du bruger en vatpind, skal du være forsigtig, så du ikke rager for dybt ind i øret. Du kan også købe ørevoksfjerner i håndkøb. Ørevoks kan også fjernes ved at blive sprøjtet ind i øret med en ørerenser. Hvis du har svært ved at få ørevoksen ud af øret, kan du kontakte din læge eller øre-næse-halslægen. Brug ørespray, hvis ørevoksen har blokeret øret eller forhindrer lyd i at komme ind.

Brug ikke vatpinde

Lad være med at benytte vatpinde til at fjerne ørevoks, da dette kan skubbe ørevoksen længere ind i øret. Ørevoks er en beskyttende hinde, der dannes af kirtler i øregangen. Denne hinde hjælper til at holde øret rent og smidigt. Ørevoks indeholder stoffer, der beskytter øregangen mod bakterier, svampe og insekter. Ørevoks har en gul eller brun farve. Dette skyldes, at ørevoksen indeholder stoffer, der er affaldsprodukter fra kroppen. Nogle mennesker har meget ørevoks, mens andre har lidt eller slet ingen ørevoks.