Blog Detail

  • Home
  • Hvad gør man når naboen har et alkohol problem?

Hvad gør man når naboen har et alkohol problem?

Hvad gør man når naboen har et alkohol problem?

Min ægtefælle og jeg bor i et lille parcelhuskvarter i en forstad til København. Her har vi boet i næsten 20 år. For cirka 3 år siden flyttede en børnefamilie ind lige overfor. Vores nye nabo eller måske mere korrekt genbo, består af et par sidst i trediverne, parret har to søde små piger på cirka syv og ni år. 

Moderen er skolelære på en skole på Frederiksberg, og han er partner i et af Københavns mange revisionsfirmaer. Ud ad til virker de som en dejligt, sød og yderst sympatisk familie. Når jeg siger ud ad til er det fordi, at vi efter nogen tid fik øje på at noget var galt. Der gik måske et par år efter de var flyttet ind, før vi begyndte at få øje på små ting vi synes var mærkelige. Der havde måske været noget før vi havde bemærket, vi har bare aldrig talt sammen om det hjemme hos os. Vi fik måske ikke talt om det fordi vi ikke ville virke stalker agtig eller som overdrævet nysgerrige naboer. Det synes jeg egentligt heller ikke at vi er, vi er normalt vis som ægtepar nogen der passer os selv, og ikke rigtig går op i eller blander os i andres måde at leve på. 

En mærkelig adfærd.

Som sagt begyndte vi alligevel på et tidspunkt at bemærke vores nabos adfærd, vi bemærkede for eksempel at han ofte kørte væk, forholdsvis sent om aftenen og kom meget sent hjem igen. Det var der jo i sig selv ikke noget mærkeligt i, men de dage hvor han kørte væk sent på aftenen, bemærkede vi at han mange gange havde parkeret mærkeligt når han kom hjem, for eksempel midt på fortovet, eller alt for tæt på deres anden bil. Vi talte ikke rigtigt om det men bemærkede bare at det var da lidt mærkeligt.

Vi har en kiosk få hundrede meter nede af hovedvejen fra hvor vi bor, hvor vi bemærkede at vores nye nabo om aftenen og i weekenden, aflagde kiosken mange besøg.
Heller det var noget vi rigtig talte om derhjemme, det var først den dag jeg selv var i kiosken efter mælk, hvor jeg hørte kiosk ejeren højlydt sige: “To friske Elefanter så gerne” og da jeg gik hen imod disken så jeg vores nabo bytte to tomme halvliters elefantøl til to nye.

Var det grunden til de mange kiosk besøg? Det var den første aften hvor vi hjemme hos os drøftede muligheden for at vores nye nabo måske var alkoholiker. Men hvordan hjælper man når en nabo har et alkoholproblem?

Kan og skal man overhovedet blande sig?