Blog Detail

  • Home
  • Hvad du skal tænke på, når du er begyndt at sove dårligt om natten

Hvad du skal tænke på, når du er begyndt at sove dårligt om natten

Det kan være ret bekymrende, når du pludselig begynder at sove dårligt om natten. Måske kan du ikke falde i søvn, eller du vågner måske midt om natten og har svært ved at falde i søvn igen. Hvis dette sker for dig, er det vigtigt at tage et skridt tilbage og se på, hvad der kan være årsag til problemet. Nogle gange er der et indlysende svar – hvis du f.eks. har været stresset på arbejdet for nylig, kan det være grunden til, at du har svært ved at sove. I nogle tilfælde kan det dog være mere komplekst end det. En ting, du kan gøre, er at se mere grundlæggende på din seng.

Hvor gammel er din seng?

Hvis den er mere end syv år gammel, er det måske på tide at udskifte den. Hvis sengen er gammel og brugt, kan det måske slet ikke betale sig at udskifte de enkelte dele, såsom topmadrassen eller hele madrassen kontra at købe en helt ny seng, hvor materialerne er nye og ikke slidte. Men hvis din seng kun er et par år gamle, så kan du også kigge på følgende dele af sengen:

Udskiftning er topmadras

Topmadrassen er den del af sengen, som du rent faktisk sover på. Hvis den er gammel og slidt, kan det være grunden til, at du ikke sover godt om natten. Du bør måske overveje at udskifte den med en ny. Der findes mange typer af topmadrasser, og her bør du absolut ikke gå på kompromis med prisen. Jo dyrere den er, jo bedre kvalitet er den. Hvis du vægter en god nattesøvn og en topmadras, som netop støtter din krop og får dig til at sove bedre, hvorfor så ikke gøre det? Find inspiration til køb af din topmadras her.

Udskift af hele madrassen

Hvis topmadrassen er gammel, bør du måske udskifte hele madrassen. Det er en stor beslutning, og det er vigtigt at undersøge sagen, før du foretager et køb. Der findes mange forskellige typer madrasser på markedet, og de har hver især deres fordele og ulemper. Du skal finde en, der passer til dine behov og præferencer, men sørg også for, at den passer med din sengs størrelse og højde. Der findes både boxmadrasser og skummadrasser, hvortil en ny skummadras ikke koster alverden.

Udskift din hovedpude

Tro det eller ej, så har hovedpuden en rigtig stor andel i, hvordan du sover om natten. Hvis hovedpuden ikke støtter nok eller er for hård, så kan det resultere i smerter i ryg, lænd, nakke og hoved. Undersøg, hvordan en god hovedpude skal være, og hvordan du finder den pude, der passer netop dig og din sovestilling.

Udskift din dyne

Ligesom hovedpuden, så kan selve dynen også påvirke din søvn. Hvis du fryser eller sveder i løbet af din nat, påvirker det din søvn negativt. Din dyne skal falde om dig og gør dig tryg samtidig med den lader dig ånde, så du hverken sveder eller har det for varmt. Du kan overveje en bambus dyne eller en kugledyne, som har fået rigtig meget god omtale på det seneste.