Blog Detail

  • Home
  • Huskøb er et alvorligt køb

Huskøb er et alvorligt køb

Et huskøb er nok det mest alvorlige køb almindelige mennesker kommer ud for. Dels handler det om rigtig mange penge, dels handler det om at træffe det helt rigtige valg. Dernæst er der også overvejelserne omkring hvor meget af arbejdet du selv kan stå for, og hvor meget du skal betale dig fra. Huskøb handler rigtig meget om økonomi. Både din aktuelle økonomi men også en rimelig sikker prognose for din fremadrettede økonomi er vigtig for et huskøb. Hvilket slags hus, størrelse og beliggenhed er også vigtige faktorer at have med i overvejelserne. Slutteligt skal du tænke over hvor meget håndværker du egentligt er.

Gør det hele selv eller få hjælp

Der er mange dele af et huskøb du selv kan gøre også uden at være ejendomsmægler, eller på anden måde uddannet indenfor feltet. du kan selv lave et realistisk budget og en diagnose af jeres fremadrettede økonomi. Du kan også selv sondre markedet og få et overblik over hvad I har råd til og hvilke beliggenheder der er tilgængelige. Du ved også nogenlunde med dig selv om det skal være sprit nyt eller om der er ting du sagtens selv kan fikse.

Økonomien skal på plads

Økonomien skal være på plads. Bankerne kan hjælpe med at give dig gennemsnitlige beløb på almindelige familiers rådighedsbeløb. Det tal er vigtigt når du skal udregne budgettet for et huskøb. Rådighedsbeløbet skal altid være intakt, også selv om det er højere end det i rent faktisk har brug for.

Husk også at huset ikke kun koster det der står på papiret. Der er altid en hel masse nu og her omkostninger, under et huskøb.

De løbende udgifter er til at regne ud, men husk også at lave plads i budgettet til alt det uforudsete, som helt sikkert kommer inden for de første par år.

Den rette bolig til dine behov

Når økonomien er på plads, ved du præcist hvad du har til rådighed til dit huskøb. Så, er det ud på markedet. Ud og se forskellige huse og hjem og regne på hvor mange rum der skal være. Skal det være i et eller to plan, eller måske flere? Hvad med haven, skal den være stor eller lille? Alt sammen afhænger både af familiens nuværende størrelse og om den mon bliver større, eller mindre inden for overskuelig tid. Hvert medlem af familien skal kunne lukke en dør og der skal være plads til fritidsaktiviteter og hobbyer.

Nyt eller håndværker tilbud

Husets beskaffenhed har stor betydning for prisen. Kan du ikke lave noget selv, bør du nok købe noget der er forholdsmæssigt nyt og samtidig lave en solid konto til vedligehold. Har du en håndværker i maven kan du gøre et billigt huskøb, som du selv kan gøre til jeres drømmebolig. I den forbindelse skal der også være råd til materialer. Familien skal være indstillet på byggerod, hvis I vælger et håndværkertilbud.

Slutteligt er det bare at finde den rette beliggenhed til jeres kommende huskøb.