Blog Detail

  • Home
  • Husk at lære dine børn om økonomi

Husk at lære dine børn om økonomi

En af grundene til, at mange mennesker ender med en bundløs gæld og med masser af kreditorer, de ikke kan betale ud, er, at de ikke lærer om økonomi på et tidligt tidspunkt i livet.

De lærer ikke, hvad ting koster, hvad det vil sige at låne penge, eller hvad en rente er. Og det er en skam, da der er langt større risiko for, at disse personer ender med at tage nogle mindre heldige økonomiske valg i deres liv.

Har du børn, er det naturligvis derfor dit ansvar at lære dem om økonomi, så de ikke på et tidspunkt havner i en skidt økonomisk situation. Du kan lære mere om penge, økonomi og lån her.

De skal ikke have en bachelor i økonomi

Det er naturligvis vigtigt at understrege, at de ikke behøver at lære alt, hvad der er at lære om økonomi for at kunne klare sig fint i vores samfund.

Det er bare vigtigt, at du lærer dem om, hvad et lån er, hvordan du laver et budget, og hvordan du tilmelder en regning til PBS, så den bliver betalt hver eneste måned. Alle disse ting lærer de unge desværre ikke i skolen, og derfor er det dit ansvar at sørge for at klæde dem godt på, så de en dag kan tage vare på deres egen økonomi.

Det er ikke forbudt at bruge eller låne penge

I samme omgang er det jo også essentielt at sige, at det jo selvfølgelig ikke er forbudt hverken at bruge eller låne penge. Alle kan have brug for at låne penge på et eller andet tidspunkt i deres liv, og så er det jo selvfølgelig bare vigtigt, at dit barn er klar over, hvad det går ind til, når der laves en låneaftale.

Har du selv på noget tidspunkt brug for at låne penge, kan du finde mere om online lån på denne hjemmeside.

Giv dit barn en bedre start på voksenlivet

Ved at lære dit barn om økonomi, er du med til at gøre dem bedre forberedt på en dag selv at flytte hjemmefra og dermed tage sig af en privatøkonomi.

Der er alt for mange unge mennesker, der benytter sig af muligheden for eks. at tage kviklån, allerede den dag, de fylder 18. Og det kan hurtigt blive til en skidt start på voksenlivet, da de fra dag et vil være i gæld. Og det er ikke en nem start at give sig selv.