Blog Detail

  • Home
  • Fra amateur til ekspert

Fra amateur til ekspert

Projektledelse er en uundværlig færdighed i erhvervslivet, og det var noget, jeg længe havde ønsket at forbedre. Min rejse begyndte for et år siden, da jeg besluttede at tage springet og tilmelde mig PRINCE2 Foundation-kurset hos Mentorix.dk. Jeg var en almindelig medarbejder med en ambition om at blive en dygtig projektleder, og det kursus skulle vise sig at være nøglen til at nå mine mål.

Første skridt mod succes

Kurset dækkede en bred vifte af emner, herunder projektplanlægning, risikostyring, kvalitetskontrol og kommunikationsstrategier. Jeg lærte også vigtigheden af at have en veldefineret projektstruktur, hvor roller og ansvar var klart specificeret.

Anvendelse i mit arbejde

Efter at have afsluttet PRINCE2 Foundation-kurset, vendte jeg tilbage til mit arbejde som afdelingsleder i en IT-virksomhed. Jeg var overrasket over, hvor hurtigt jeg kunne begynde at anvende mine nyerhvervede færdigheder.

Bedre projektplanlægning

En af de mest umiddelbare fordele var min evne til at udarbejde mere strukturerede projektplaner. Jeg kunne nu identificere og håndtere risici tidligt, hvilket gjorde det muligt at forebygge potentielle problemer, før de blev store forhindringer.

Effektiv kommunikation: PRINCE2 lærte mig også, hvordan man opretter klare og effektive kommunikationskanaler i projektteams. Dette hjalp med at forbedre samarbejdet og sikre, at alle var på samme side.

Stærkere ledelse

Gennem forståelsen af PRINCE2-roller og ansvar lærte jeg at lede mit projektteam mere effektivt. Jeg kunne dele opgaver og ansvar mere præcist, hvilket resulterede i bedre resultater og mindre stress.

Bedre beslutningsgrundlag

 Metoden gav mig også værktøjer til at indsamle og analysere data, hvilket førte til mere informerede beslutninger. Dette var især nyttigt, da det kom til at vurdere projektets fremskridt og nødvendige justeringer.

Resultaterne talte for sig selv

Efter et år med at anvende PRINCE2-metoden i mit arbejde, kunne jeg se klare resultater. Projekter blev afsluttet til tiden og inden for budgettet. Min afdeling oplevede en stigning i kundetilfredsheden, da vi var bedre til at levere de ønskede resultater. Jeg blev endda forfremmet til projektleder på grund af mine nye kompetencer.

Mentorix.dk og deres PRINCE2 Foundation-kursus gav mig den viden og selvtillid, jeg havde brug for for at skabe en vellykket karriere inden for projektledelse.