Blog Detail

  • Home
  • En let sovepose og en varm sovepose

En let sovepose og en varm sovepose

På en Campingferie stiller vi højere krav til komfort end på vandreture,men begge kræver en god nats søvn. En let sommersovepose er ofte nok for dem, der camperer om sommeren. For backpackere kan det være nok med en all-round sovepose, der også kan bruges om foråret og efteråret. Om vinteren har vi derimod brug for en meget varm sovepose, fordi vi ofte sover udendørs i et telt eller under presenninger, hvor der ikke er meget læ for kulden.

Soveposer fås i forskellige designs, former og materialer. De mest almindelige er mumiesoveposer og rektangulære soveposer. Mumie-soveposer har en spids form, der er mere aerodynamisk og derfor varmere, da de fanger varmen bedre. De fås i forskellige udgaver med forskellige grader af varme . De mest almindelige er 3-sæsons soveposer og 4-sæsons soveposer. En 3-sæsons sovepose er beregnet til brug om foråret, sommeren og efteråret, mens en 4-sæsons sovepose er beregnet til vinterbrug

Det vigtigste, når du skal vælge en ny sovepose, er temperaturområdet. Den skal være tilpasset både til vejret og din egen kropstemperatur. Hvis du sover koldt, bør du vælge en varmere sovepose end en person, der sover varmt. Derudover er det vigtigt at overveje, hvor meget plads soveposen skal have. Mumie-soveposer er ofte mere aerodynamiske og derfor varmere, men hvis du lægger mere vægt på komfort og plads end på varme, kan en rektangulær sovepose være det bedre valg.

Vælg den rigtig isolering for optimal komfort

Der findes forskellige typer isolering i soveposer, og de mest almindelige er dun og syntetiske fibre. Dun er et naturmateriale, der isolerer godt og er meget let og komprimerbart, hvilket gør det ideelt til brug i sommersoveposer og allround-soveposer. Ulempen ved dun er, at det ikke isolerer, når det er vådt, og derfor bruger mange producenter nu en blanding af dun og syntetiske fibre. Syntetiske fibre isolerer derimod selv i våd tilstand og anvendes derfor ofte i vintersoveposer.

Sovepose til børn

Soveposer til børn har ofte en hætte og er ofte formet som et dyr eller en tegneseriefigur for at gøre dem mere attraktive for børn. Det er vigtigt, at soveposen ikke er for stor, da det vil gøre det svært for barnet at generere kropsvarme, hvilket er nødvendigt for at holde varmen. En god tommelfingerregel er, at soveposen kun bør være ca. 10-15 cm længere end barnet.

Soveposer er en af de vigtigste dele af udstyret til ethvert outdoor-eventyr, og hos sovepose.dk har vi Danmarks største udvalg. Uanset om du er på udkig efter en let sommersovepose eller en varm vintersovepose, så har vi det, du skal bruge