Blog Detail

  • Home
  • En kapok madras er fugttransporterende

En kapok madras er fugttransporterende

Der er ikke noget være end at vågne op midt om natten midt i en vandpøl. Eller måske er der, men dem af jer derude som sveder om natten, kender helt sikkert til følelsen, og den er nem nok at blive enig om, ikke føles rar. Kapok madrasser er fugttransporterende og det ændre gamet fuldstændigt, kombinerer du ovenikøbet din kapok madras med et sæt bambus sengetøj og en kapok dyne, så vil jeg mene at du skulle være kørende. 

 

Fugttransport – En form for transport som kapok og bambus mestre

Det har simpelthen noget at gøre med hvordan fibrene i de to planter er bygget op på. Der er sågar lavet flere forskellige tests, hvor man kan se hvordan kapok og bambus er helt geniale til det med at transportere fugt. Jeg må indrømme at jeg selv er imponeret, og der skal altså meget til, fordi jeg indtil videre har set lidt af hvert. 

 

Hvis en kapok madras kan transporterer fugt, og den oven i købet er miljøvenlig, hvorfor er den så ikke den mest normale?

Se det er jo sådan et spørgsmål, som jeg personligt, for at sige det ligeud, elsker. Det er nemlig den slags spørgsmål vi skal have flere af. Spørgsmålet der undrer sig over hvorfor vi gør som vi gør, når der findes bedre metoder. 

På samme tid, så hader jeg spørgsmålet. Det ligger nemlig sådan at de fleste svar på den type spørgsmål, kan besvares helt kort og “kontant”, nemlig med ordet Økonomi. 

 

Verden har brug for en bedre økonomisk forståelse

De fleste tænker nu og her, eller på egen lomme når de tænker økonomi, det er hverken smart eller særligt fordelagtigt for nogen. I hvert fald ikke hvis vi tænker på den lange bane, det der er billigt, er nemlig oftest ikke lavet på en særlig smart måde, hvad angår hverken ressourcer, humanitet eller miljø. Så næste gang du skal bruge noget der er nyt, så vil jeg klart anbefale at tænke kvalitet og miljøvenligheden ind i billedet