Blog Detail

  • Home
  • Det kan du gøre, hvis dit barn ikke vil sove om aftenen

Det kan du gøre, hvis dit barn ikke vil sove om aftenen

Det kan være svært for en baby at falde i søvn om aftenen, og det kan samtidig være en stor udfordring for forældrene. Når barnet falder ind i søvnen, går det fra vågen tilstand til dyb søvn – og det er vigtigt, at du som forælder hjælper barnet så godt som muligt. Få gode råd her.

Derfor er søvnen essentiel for et barn

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er vigtigt for en baby at sove om natten og i løbet af dagtimerne. Når baby falder i søvn, så får kroppen mulighed for at restituere, ligesom hjernen bliver renset for alle de nye indtryk, som baby har fået i løbet af dagen. Baby lader med andre ord op til en ny dag, når han eller hun sover om natten.

 

Selvom det er vigtigt for baby at sove om aftenen, så er det altså ikke alle babyer, der vil falde i søvn. Ikke fordi de ikke er trætte, men fordi det kan være svært. Derfor kan det være fristende som forælder at tage barnet op igen, men ikke desto mindre er det noget, som du bør afholde dig fra, da barnet hurtigt kan vænne sig til det.

Flere lure om dagen kan afhjælpe problemet

En af de mest markante årsager til, at din baby ikke vil sove om aftenen, er, at barnet sover for lidt i dagtimerne. Det er med til at øge stresshormonerne i kroppen, og det kan derfor betyde, at barnet får sværere ved at falde i søvn. Derfor er det altså vigtigt, at du er opmærksom på, at baby skal sove i løbet af dagen.

 

Derfor bør du afsætte nogle bestemte tidspunkter på dagen til, at baby kan få sin middagslur – og vær opmærksom på, at baby sover mange timer i løbet af dagen. Det er ikke unormalt, at børn, som sover for lidt i løbet af dagen, generelt får for lidt søvn om natten, fordi det kan være svært at falde i søvn.

 

Søvn er noget, som man skal træne, uanset hvor mærkeligt det end lyder. Lidt karikeret kan man sige, at søvn avler søvn, og det betyder altså, at jo flere lure, barnet tager i løbet af dagen, desto bedre vil han eller hun være til at falde i søvn om aftenen. Der er derfor god grund til at fokusere på at give baby sin lur i løbet af dagen.