Blog Detail

  • Home
  • Boligdrømme på auktion

Boligdrømme på auktion

Du har endelig fundet din drømmebolig. Den har præcis det antal kvadratmeter, og beliggenhed som du længe har ledt efter. Den sælges dog på auktion, og du ved ikke hvordan du skal bære dig ad, hvilke udfordringer mon det fører med sig? Du har måske ikke kendskab til, hvordan bolighandel via auktion normalt foregår, og derfor kan det være en god ide at få noget hjælp. At købe et hus på auktion, behøver nemlig slet ikke at være så besværligt, som din hurtige google-søgning får det til at virke. Få udarbejdet et auktionsskøde, så du kan koncentrere dig om alle de spændende ting ved at flytte, og lade andre tage sig af de kedelige og praktiske ting i forbindelse med dit nye boligkøb.

Hvor svært kan det være

Du tænker måske, at du sagtens kan klare de her ting selv, og at internettet har alle informationer du har brug for, for at klare dig selv. Dette er måske også rigtigt, men det ændrer ikke på, at når du køber en bolig på auktion, er en række ting du skal igennem, før du er klar til at flytte ind. Først og fremmest, skal du betale købssummen, og de afgifter der hører med til køb via auktion. Disse informationer skal gå gennem fogedretten, som anmoder om udstedelse af auktionsskødet. Herefter skal auktionsskødet tinglyses, og der skal betales en række afgifter for tinglysningen. Der kan være en masse variabler forbundet med tinglysning af auktionsskøde. I stedet for at du skal bruge alt din fritid, på at søge rundt på nettet og støde på modstridende forklaringer, du alligevel skal have hjælp til at finde hoved og hale i. Så kan du altså, for en rimelig sum, gå udenom at skulle klare alt dette selv. Og helt ærligt, lyder det ikke en smule besværligt? Hvis du også synes alt dette lyder besværligt og at du ikke er fuldt opdateret på “boligjura”, kan det være en god ide at søge professionel hjælp. Så er du sikker på ikke at misse noget i farten.

Hvorfor overhovedet købe på auktion?

At købe på auktion, er en spændende, og anerledes måde at handle bolig på. I mange tilfælde, kan man få boliger til under dens værdi. Derfor er det også oplagt at købe, hvis man er heldig at finde det man leder efter, på auktion. Dog er der nogle forskelle fra auktion, til en almindelig bolighandel. Ved en auktion, køber man boligen som beset. Det vil altså sige, at der eksempelvis ikke følger tilstandsrapport med i købet. Da der ikke gør det, er det altså ikke muligt at tegne en ejerskifteforsikring, og du har derfor selv ansvaret, hvis huset falder ned om ørerne på dig den første dag. Heldigvis er det de færreste der er så uheldige, og du kan altså være heldig at gå fra handlen med en rigtig flot værdimæssig gevinst. Netop på grund af disse uregelmæssigheder i forhold til en normal bolighandel, er det en ekstra god ide, at få hjælp til udarbejdelsen af et auktionsskøde, så du slipper for at trække nitten.