Blog Detail

  • Home
  • Bedste øl- og madparring at prøve

Bedste øl- og madparring at prøve

At have en drink med dit måltid kan være en fantastisk måde at prøve noget nyt på. Men hvordan kan du vide, hvilken øl der svarer til hvilken skål? At vælge den rigtige øl og kombinere den med dit køkken kan være svært. Mange ting påvirker den øl, du drikker med din frokost, herunder tidspunktet på dagen, placeringen af din middag og endda din egen smag. Her er nogle øl- og madparring for at komme i gang.

Ost, Sandwich, Pizza

Vin og ost er en velkendt parring, men mange mennesker har ingen idé om, at øl er en af de bedste partnere til ost. Vin kan maskere nogle ostesmag, men ølens kulsyre genererer en lettere surhed og løfter fedtet i osten ud af ganen. ølsmagning passer godt til enhver osteplade, pizza, sandwich eller gedeostsalat.

Kylling, Fisk og skaldyr, Pasta

Den ene regel med varer som kylling, fisk, salater eller pasta er ikke at overbelaste dem med øl. Som et resultat er lettere bedre. Du kan også nyde en øl, mens du er på østerssafari. Med kylling eller fisk er en let tysk øl eller belgisk Saison ideel. (Hvis der anvendes cremer eller saucer, kræves en tungere, rigere øl.) Pasta er lidt mere varieret, men det går stadig godt med lignende øl som blonde ales.

Burgere/bøf/ristet kød

Bøf og Cabernet er traditionelle parringer, men mørkere, hjerteligere øl som brown ales eller stouts kan hjælpe med at afbalancere det tungere kød. Det hele kommer ned til at vælge en øl, der matcher kødet. Målet er at finde en balance mellem den søde malt og den bitre, aromatiske humle. En øl, der er stor og dristig nok til at stå op for ristet kød, såsom en dybere, fyldigere porter eller stout, bør ledsage ethvert stort, robust oksekød eller kødfuldt måltid.

Dessert

Chokoladeundertoner i stouts passer godt til brownies eller enhver rig dessert. Lettere, frugtagtige pilsnere eller ales kan også tjene som en behagelig balance eller kontrast. Bland hindbær og chokolade. Øl og dessert er måske ikke alles første valg, men når du parrer frugtige øl med en række buddinger, is eller sorbeter, vil du opdage en helt ny verden af smag.

Krydret

Buffalo vinger, krydret thailandsk, Szechuan kylling og mexicansk mad passer alle fint sammen med lette pilsnere – stort set alt med mere humle, hvilket hjælper med at skære ned på smagene i køkkenet. En let pilsner i mexicansk stil passer godt til krydret mad. Når det kommer til krydret køkken, er det praktisk talt som mælk. Det dækker ikke tungen, men humlens smag skærer gennem varmen fra chili og peberfrugter, så øllet kan vise sig igennem.

Konklusion

Afslutningsvis, mens ølparring kan virke eksotiske for nogle, er det ikke svært at kombinere øl med mad og krydderier. Der er et stort kompliment til enhver type måltid, uanset om det er varm grill, frugtagtig salsa eller sur ost. Mens øl og mad matchning er en meget personlig affære, er der nogle principper, du kan følge.