Blog Detail

  • Home
  • 3 ting du kan gøre for miljøet og klimaet

3 ting du kan gøre for miljøet og klimaet

Er du interesseret i at være med til at gøre noget godt for miljøet og klimaet, så vi forhåbentlig også kan have det godt overalt på kloden mange år ude i fremtiden, er der her et par bud på, hvad du selv kan gøre for at hjælpe lidt til.

 

Det er klart, at en enkelt person ikke kan være med til at redde klimaet, men hvis vi alle sammen løfter i flok, er der klart en chance for, at vi kan gøre noget markant. Her får du vores bud på ting, du selv kan begynde at gøre fra i dag.

Dyrk din egen mad

Først og fremmest kan du begynde at dyrke din egen mad og generelt begynde at være mere selvforsynende. Vi bruger utroligt meget energi og ressourcer på at lave, høste og transportere mad verden rundt. Det ville jo være bedre at kunne hente sine egne æbler fra haven i stedet for at skulle købe nogen, der har været på en halv jordomsejling.

 

Du kan bl.a. starte med at plante hindbærbuske i din have, som du kan købe her.

Skift til en elbil

Det næste step i processen kan være at skifte over til en elbil i stedet for. Der er mange danskere, der i disse dage vælger at skifte deres gamle vogn ud med en elbil, og det er i den grad et skridt i den rigtige retning.

 

Så hvis du alligevel går med tanker om at skifte din gamle bil ud inden for den nærmeste fremtid, er det da bare med at undersøge mulighederne for at få dig en elbil.

 

Hvis du er interesseret i at vide mere om elbiler og opladning til elbiler, kan du finde mere info om elbil opladning lige her.

Vælg genbrug frem for nyt

Sidst, men ikke mindst, kan det være en rigtig god idé for dig at vælge genbrug så ofte som muligt, når du skal købe nye ting. I stedet for at gå i en tøjbutik for at købe en ny bluse, bør du i stedet se, om du har muligheden for at finde en ny bluse i genbrug i stedet for.

 

Det samme kan du også gøre med møbler, elektronik og hvad du nu ellers står og mangler i din bolig. Det er klart mere skånsomt for miljøet, hvis der ikke skal produceres nye ting hele tiden, men vi i stedet kan gå i gang med at genbruge mange af de overskudsting, vi allerede har.