7 sjove trænings øvelser

Så har jeg været ude og løbe en tur for første gang siden fødslen. Det var lige så dejligt som jeg huskede det, og lidt hårdere! Det har jeg aftalt med mig selv SKAL ske ca. 3 gange om ugen nu. Jeg mangler stadig at tabe lidt fødsel-fedt og længes efter at være i form igen. Jeg har altid elsket at være aktiv, bevæge min krop på alle mulige måder - og helst ude i den friske luft.  Jeg har aldrig svoret til en speciel træningsform, for mig er det vigtigt at få bevæget kroppen, og det må rigtig gerne både være effektivt, varieret og lidt sjovt, så jeg hele tiden bevarer motivationen, det er ofte den der glipper når man kommer ud af den faste træningsrutine. I hvert fald for mit vedkommende.

Her er et par gode inspirationer til nogle øvelser, der både er nemme, sjove og stadig effektive. Win/win ;)

1. Sjipning Hop dig til god motion. Sjippetorvet er en billig og sjov øvelse, som du kan gøre næsten overalt. Denne slags træning forbrænder flere kalorier i minuttet end nogen anden træning. En af de bedste ting ved at sjippe er, at man kan gøre det med sine børn. Jeg har tidligere ( før graviditet ) gjort det med Sean, og han syntes det er så sjovt, og samtidig udfordrer han mig, fordi han gerne vil konkurrere om hvem der kan hoppe flest gange i træk. Derudover er sjipning en fantastisk måde at træne effektiv cardio-træning, når man er på farten. Jeg har bl.a haft mit sjippetorv med i kufferten på flere rejser - og bonus er at man ikke føler at man er afhængig af at finde et gym, eller kommer bagud med formen. Nu her efter fødsel, har jeg tænkt mig at starte lidt igen:)

 

2. Squat  Squats findes i et utal af variationer og træner mange af de store muskelgrupper, hvis de vel at mærke udføres korrekt. Hvis du vil have pulsen op kan du lave jumping squats. Front squats kan være god for mange med en lidt stiv eller værkende lænd. Eller det kan være at lowbar squats er det helt rigtige for dig. Hvis du har tendens til at kompensere i den ene side kan det være godt at lave spiltsquats osv. osv.  Variationerne er som sagt rigtig mange. Det er en god idé at variere dine squats, og det er ekstremt vigtigt at få din teknik afpudset, især hvis du ønsker at træne med høj modstand. Så hvis du er i tvivl om hvorvidt du nu også virkelig ved hvad du laver, kan det være en god idé at hyre en persoinlig træner bare for en time, med det henblik at få finpudset og udviddet dine squats. Jeg kan se store ændringer på min krop i de perioder jeg laver squats både med og uden belastning. Som jumping squats for syretræning, eller med belastning for at få mere booty og sende den tilbage hvor den hører til ;). I øjeblikket laver en meget skånsom variation "gå-i-knæ-med-baby" udgaven. Alle forældre vil vide hvilken bevægelse jeg mener her. Jeg er ikke kommet i gang med squats endnu, da de 7,5 kg som lillemanden vejer er rigelig belastning for mig lige nu at starte op på - Ja, der er et godt stykke vj endnu inden jeg rammer den form jeg var i da jeg blev gravid... Hahahah. Men jeg starter heeeeelt stille og roligt ud. Det nytter ikke noget jeg ikke kan bevæge mig fordi jeg bliver helt ivrig.

 

3. Armbøjninger Desværre er der mange mennesker som undgår at lave armbøjninger, inklusiv mig selv. Jeg syntes øvelsen er lidt svær at udføre, men det kan altså gøre underværker for kroppen. Der er mange forskellige måder at lave armbøjninger på, og de arbejder alle med forskellige muskelgrupper i overkroppen. Igen er den rette teknik vigtig og altafgørende for om du får det optimale udbytte ud af dine anstrengelser. F.eks er det ved alle øvelser super vigtigt at få spændt godt op i kroppen og aktiveret alle muskler inden du begynder din bevægelse. Den største fejl mange begår når de laver armbøjninger er, at de hænger i skulderbladene. Aktiver dem og spænd op i hele kroppen og lad altid dine bevægelser være kontrollerede fra start til slut. Lav armbøjninger et par dage om ugen for at hjælpe med at forme armene og tone musklerne. Det er både godt for dit hjerte og øvelsen hjælper til at forbedre din holdning. Hvis du som mig har svært ved dem, så lav dem på knæene eller på en bænk. Jo mere hældning på kroppen, des lettere er de, men stadig meget effektive.

 

4. Lunges Lunges giver de bedste resultater og er en fantastisk pendant til squats fordi de isolerer hvert ben. Hvis du vil tilføje cardio og øge intensiteten, så sæt tempo på (stadig kontrolleret). Hvis du vil have ryg på, så lav overhead lunges med en vægtskive, dette er også en super øvelse til at stabilisere din holdning. Du kunne lave et sæt á 3X50 lunges om dagen og se hurtige resultater. Selv hvis du har en super travl hverdag, kan du stadig finde tid til lige at få lavet lidt lunges.  Jeg bruger selv tiden når tålmodigheden bliver sat på en prøve og ens barn gerne VIL SELV. Så jeg vender utålmodigheden til effektiv træning ;)

 

5. Svømning En super effektiv træning, som hjælper med at styrke din kerne og arbejder med alle dine muskelgrupper på kryds og tværs i hele kroppen. Svømning har mange sundhedsmæssige fordele. Det hjælper til at reducere blodtrykket, styrke dit hjerte og forbedrer din kondition. Desuden er den ekstremt god hvis du er en af dem der f.eks. lider af knæ der let bliver belastede, eller dårlig ryg. Der er ingen belastning på kroppen andet end den dine bevægelser og modstanden i vandet laver. Derudover syntes jeg at svømning er en god måde for hele familien at være aktive sammen, hvor der samtidig er masser af sjov. Jeg får ikke svømmet ligeså meget som jeg gerne ville, men på mine rejser til varmen, er der intet bedre end en god lang svømmetur hver dag. Så føles det ti gange bedre at dovne den af på strandstolen resten af dagen. Jeg har tanker om at starte babysvømning med den lille efter han er blevet 3 måneder, men desværre gælder et varmt babybassin (fyldt med tis:) overhovedet ikke som træning, men så må jeg tage min kæreste med engang imellem og hoppe i det store bassin bagefter og tage nogen baner.

 

6. Løb, Jogge eller Sprint Jeg har altid været bidt af en god løbetur. Det er en god måde for mig at få lidt alene tid, og tænke på nogle andre ting. Eller netop tænke eventuelle ting der kan stresse eller optage mig igennem. Det er som om man får lov til at bearbejde det på en anden måde under en løbetur. Løb kan hjælpe med at lindre stress, forbedre dit hjerte, mindske risikoen for depression, brænde kalorier og forbedre din generelle sundhed. Løb kan også være med til at forvandle kroppen, men den mest effektive måde at gøre det på er ved interval træning og sprint. Og følelsen efter en god løbetur, er vanedannende. Måske fordi kroppen producere ekstra mange endorphiner;) Jeg har altid nydt at løbe, især tidligt om morgenen, og jeg tror, det er en af de træningsrutiner som jeg altid vil have i mit liv.

 

7. Cykle En cykel tur er en god måde at få sved på panden og bevægelse i sine ben. Cykling er en dejlig øvelse, da man selv kan afgøre hvor højt intensiteten skal være. Regelmæssig cykelture styrker både ben, arme og ryg, holder dit hjerte sund og rask - og er selvfølgelig en effektiv måde at holde konditionen oppe. Heldigvis er vi et cykel-land i Danmark, og det er meget normalt at tage cyklen i stedet for bilen eller anden offentlig transport. Cykling er også en af de nemmeste måder at passe motion ind i sin daglige rutine, og så er det en hyggelig måde at være sammen med sine børn. Min store dreng elsker at cykle til og fra skole, i stedet for at tage bilen. Så der tvinger han mig heldigvis i gang:) Nu skal jeg når lillebror er stor nok, få sa babysæde på mit røde lyn, så det kan blive en hyggelig morgentur for os alle 3.

 

Min liste over sjove og effektive øvelser, der helt sikkert kan hjælpe kroppen lidt i gang på. Bare sørg for at få lidt regelmæssighed på. hellere to gange om ugen hele livet, end perioder med hård træning og perioder helt uden. Har du nogle gode ideer, så så skriv dem gerne i feltet nedenfor. Jeg elsker nemlig nye inspirationer til min træning, især hvis det er sjovt…

God træning :)

 

Synes godt om

Kommentarer