Der er så mange som har skrevet de sidste 4 måneder om jeg ville anbefale forskellige steder i Barcelona. Mange af jer kommer til byen, og vil gerne udforske; hvor de bedste steder er at spise, -hvor børnene kan opleve og lege, - og hvad man skal se mens man er i byen. Og nu er vinterferien lige rundt om hjørnet, hvor det peaker med besøg, så jeg tænkte jeg at det var passende nu med indlægget;)

Vi kommer meget omkring, men spiser for det meste hjemme, og kun ude i weekenden når vi har gæster på besøg. Vi har en hverdag, med skole og fodbold, så det bliver ikke til en masse aktiviteter og besøg rundt i byen. Jeg kan derfor bedst lide at spise mad herhjemme - drengene spiser bedre - og så ved jeg samtidig hvad der er i maden. Selvom jeg også elsker at spise ude, så passer det bare bedre i weekenderne.
Men men men, med eller og uden børn, Barcelona har SÅ meget at tilbyde, og jeg er langt fra færdig med at udforske byen og spise alt deres lækre mad;) Føler slet ikke jeg har set nok endnu, til at lave den bedste anbefaling, men for nu, af de steder jeg har set, besøgt, og den mad jeg har smagt, så er det mit take.

Der er så mange lækre tapas steder i EL Born , cafeer og hyggelige områder, hvor børnene kan løbe rundt, uden at skulle tænke på om der er en bil eller lign. Et dejligt sted at besøge som kærestepar, og for familien. Det er et sted med mange turister, men den gamle by er et 'must see', pga stemningen og oplevelsen med alle de gamle bygninger. Så fint. Og dejlig mad. Og utrolig meget forskelligt at vælge imellem. Enten kan man sidde ude foran cafeen og 'people watch', ellers kan man tage det med i hånden når man slentrer igennem den gamle by.

Hvis det er middag ude f.eks lørdag aften med børnene, så tager jeg dem til El Nacional . Et rigtig fedt sted, hvor der er 6-7 restauranter i et sted. God stemning, og så er der 'larm', hvilket betyder at så larmer børnene heller ikke;) Og det smager alt sammen virkelig fantastisk. Der er både tapas, fisk og skaldyrs, og kød. Stemningen er fed. Det ligger på Passeig de Gracia, som er hovedgaden hvor man shopper, og finder alle butikkerne lige fra Zara, Chanel, Nike & Apple - så man kan også spise frokost på El Naciaonal i dagtimerne.

.
La Balsa ligger helt nordpå Barcelona. En lille køretur på 20 min (4 min gå gang fra mig) hvis du befinder dig nede ved vandet. Det er oplevelsen værd. Ikke børnevenligt, men maden smager helt fantastisk. De dyrker deres egne krydderurter og laver deres helt egen slags mad som du ikke rigtig sådan lige samligner med nogen. Et dejligt sted for frokost, eller romantisk sen middag.

Hvis du gerne vil spise Fisk og skaldyr så skal du bestille bord på Botafumerio . Det er helt fantastisk. Der er også gode gamle Cecconi 's (international kæde som også findes i NY og London, måske nogle af jer kender den) , og hvis man har medlemskab til SOHO kæden, så har Soho House også en god restaurant( og swimmingpool) på tagterassen af samme bygning. Maden er generelt rigtig rigtig god i Barcelona, både de billigere steder, og de lidt dyrere steder. Det kan de altså godt finde ud af, så det skulle virkelig være uheldigt at spise dårlig mad;)
Er du veganer eller vegetar, eller bare har mod på at prøve vegansk når det er bedst, så tag en tur forbi Flax&Kale - det er så lækkert.. Har haft drengene med derned, og de kan sagtens spise det..

Frokost ned ved vandet skal opleves på AGUA, eller Pez Vela - det er de bedste steder, og hvor de også har børnevenlige retter. Når solen skinner, og man kan drikke en Sangria lavet på hvidvin, mens børnene leger, det er så skøøøøøønt.... Hvis nogen så min IG story sidste weekend, så i at jeg spiste frokost på Pez Vela i weekenden, med en veninde børnene legede i flere timer mens vi sad og hyggede.

Se en lang liste af rigtige gode restauranter her

Hvis du skal til Barcelona, med kæresten, eller veninderne og gerne vil ud hvor det er happening, så er stederne som Feroz , Ajoblanco , Gatsby, min favorit når det kommer til at danse; Sutton Club and Bling Bling (til det yngre publikum) steder hvor man tager hen - de ligger alle på samme gade. Restauranterne som Feroz, Gatsby og Ajoblanco kan man spise - men vigtigt at huske bestille bord. Der er lidt Konrad stemning i den forstand, at man først spiser en lækker middag, og så udvikler det sig til en natklub. Og er man ikke helt 'nede' med musikken det ene sted, så kan man pubcrawle og gå ind ved siden af på næste klub. Klubberne lukker sent, alting er bare lidt 'senere' her i Barca, og derfor skal du ikke bestille bord til spisning før tidligst 21.30 - for ellers sidder du som en af de første gæster;) Hvis du vil høre R&b så skal du tage til Jamboree. Hvis du mere er til House, så er CDLC en god mulighed, den ligger nede på strandpromonenaden foran Hotel Arts, side om side med Opium og Pascha - det er ikke helt min stil, men jeg kender flere som syntes det er en fest. Der er også mange andre turister, som besøger byen som kommer der. Men gider du netop ikke andre turister som dig selv, så oplever du et mere autentisk publikum på Plaza Real downtown. Eller på de først nævnte steder feroz, gatsby etc.. Der er selvfølgelig mange flere steder at udforske, men det har jeg altså ikke oplevet endnu, så derfor er det svært at henvise jer.

Børn:

Barcelona er virkelig en børnevenlig by. Der er mange udendørs legepladser og parker hvor du oplever børn lege rundt hele året rundt. Hvis du finder et kort over Barcelona frem på tlf, så zoom ind på den nærmeste park - der er en legeplads;) Pga klimaet bruger de udendørs pladserne langt mere end vi gør i Danmark, så der er altid en legeplads rundt om hjørnet. Det er så fedt for børn! Her sover børnene også middagslur og holder siesta - selv i Seans klasse holder man siesta i skolen fra 13-14.30, hvor der ingen undervisning er, og man kan slappe af midt på dagen. Du oplever at de fleste butikker rundt omkring i Barca er lukket, nok ikke turist stederne, men alle andre steder.

I weekenderne eller på helligdage, elsker jeg at tage ned til vandet med drengene, for der er plads og mulighed for de kan løbe, lege med sand og spille bold. Der er klatrer stativer, folk som optræder, legepladser, mad og is - og du møder mange andre som bare lige er på en-dags-tur og kører El-cykler hen langs strandpromonaden.Det er en meget 'happening' by hele året rundt, - undtagen om søndagen hvor alt lukker ned!

På toppen af bjerget - tæt på hvor vi bor - helt nord på Barcelona ligger Tibidabo Amusement Park - en stor forlystelses park, hvor børnene kan hygge sig hele dagen. Prøv vælg en anden dag end lørdag hvis du ikke ønsker at stå i kø i flere timer.

Du kan i de 8-9 måneder her er varmt, tage børnene ned og kitesurfe. jeg har ikke haft muligheden endnu, men min veninde har været der en del gange med sin børn. Jeg har brug for en ekstra hånd, da Dexter er for nysgerrig og jeg ved han ville gøre alt (læs: lave en total larmende scene) hvis ikke han kan få lov..Men har lovet Sean at gøre det meget snart. Der er ihvertfald mange muligheder for at gøre det med børnene hvis det skulle være.

Der er en stor hyggelig legeplads, og man kan købe sæbebobbel pistol og store tivoli balloner om søndagen i El Turó Parc . Det ligger i et af Barcelonas hyggeligste kvarter, og lige udenfor parken er der nogle skønne cafeer og restauranter, så du kan sidde i solen og drikke et glas bobler og frisk presset juice.

Parc De La Ciutadella , fik jeg øjenene op for, da vi boede den første måned nede i Gracia. En skøn park, hvor børnene kan lege rundt, møde en mammut skåret ud af sten i rigtig levende størrelse - den er stor, og børnene hænger sig i snablen;) Der er legepladser, kæmpe sæbebobbel hygge, og indgang til Zoo. Det er lige bag Arc de Triumf. Forstætter du nord på op af Barcelona på gå fødder derfra, så ligger der en masse cafeer, både vietnamesisk som Vegansk. Og så er der en lang rambla, hvor der ligger ikke kun en med op til 5-6 store legepladser. En promenade som er hyggelig at gå, og et dejligt sted at bo. Der boede vi den første måned her.

Og så er der alle de andre gode turist steder, som bl.a Plaza Catalunya . En stor plads hvor der er hundredevis af duer. Man køber for 2 euro en pose fodder til dem, og så kan du være omringet af dem - hvis det skulle være interessant. Børnene elsker det. Det er også muligt at løbe på løbehjul og spille lidt bold på pladsen. Den bliver brugt til at 'hænge ud' og du har sikkert set pladsen, da det også var den der blev brugt til demonstrationer under strejken for nylig.


Hvis du lejer en bil for en dag - så husk at hvis du køber forsinkringen online, da det er et ekstern firma som dækker forsikringen, dvs du stadig selv skal betale for det, og få godkendelse af skaden før du kan få pengene refunderet. Bestil bilen online, og betal for en FULD forsikring når du henter bilen ved ankomst i lufthavnen. Der tilbyder de en forsikring, som dækker den bil du kører i. Kør en tur ud af byen, der er så mange steder at se, vi har taget nogle ture til Sitges , Costa Brava eller Castadefells - byen hvor Messi bor #soccermum, - elsker stranden der, som er dybe og brede, med bl.a legeplads og fodbold mål på stranden. Gode perioder er omkring marts til oktober, hvor du kan nyde maden på en af cafee og restauranterne som ligger ud til stranden..Det var min lille mini guide for nu - der kommer ugentlig flere og flere oplevelser, og om et par måneder kan jeg nok lave endnu et indlæg med gode ideer. Men hvis du nu lige tænker at der er noget jeg BURDE ha tilføjet, så skriv det endelig i kommenar feltet nedenfor, så jeg og andre som læser med kan få muligheden <3

Hvis du er på vej til Barcelona inden længe, så ønsker jeg dig en dejlig rejse!!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments