Valentinsdag er kendt som kærlighedens og de elskendes dag. En helligdag som stammer helt tilbage fra år 496 e.v.t og som blev genindført af pave Gelasius. Legenden fortæller, at præsten Valentin trodsede kejser Claudius II’s befaling om at romerske soldater ikke måtte gifte eller forlove sig, og derfor viede disse unge soldater i smug. På dette grundlag blev præst Valentin arresteret og henrettet ved halshugning d. 14 februar. Efter hans død har den romerske-katolske kirke udnævnt ham til helgen under navnet Sankt Valentin og deraf er valentinsdag opstået og kendt som de elskendes dag. Om noget, kan man da sige, at det er kærlighed, at sætte sit liv på spil for at vie og offentliggøre andres kærlighed.

Mange forbinder valentinsdag som parforholdets kærlighedsdag, men valentinsdag vil jeg nok nærmere betragte som kærlighedens dag generelt, hvor kærlighed er det centrale. Googler man ordet ’kærlighed’ beskrives begrebet som en varm og inderlig følelse af hengivenhed og respekt for et andet menneske, hvor der skelnes mellem forskellige typer kærlighed. Eros-kærlighed, som er kærligheden mellem par og som også indeholder en fysisk tiltrækning. Agape-kærlighed, som beskriver en tætknyttet kærlighedsrelation til et andet menneske, såsom familie, nære venner, et kæledyr, en ting med særlig affektionsværdi eller en situation. Agape-kærligheden er ligeledes den religiøse kærlighed, som indebærer kærligheden til Gud eller noget højerestående og her også begrebet næstekærlighed. Særligt næstekærlighed synes jeg er utrolig smukt, om man vælger at se det i det religiøse perspektiv eller blot som bergebet og dets centrale budskab om omsorg og ansvarlighed for ethvert menneskes velfærd uden hensyn til religion, hudfarve, alder, arbejdsevne, indkomst, uddannelse, udseende, køn, seksualitet eller politisk standpunkt. Næstekærlighed er en linse vi kan vælge at se verden, livet og andre mennesker igennem. Det er op til os selv om vi ønsker at have kærligheden i vores liv og implementere den eller ej. Der er altid to sider af en sag, og det er os som modtager der kan vælge at tro på kærligheden og det gode i det andet menneskes handlinger eller vælge at se det negativt. Man kan altid argumentere for begge sider, så vælg hvilket lys og side du vælger at se andre mennesker og deres handlinger igennem. Jeg tror på der altid er en grund til vi mennesker handler og gør som vi gør, om det er i ren forsvar, fordi vi er bange, utrygge eller andet, så kan vi som modtager vælge at møde det andet menneske med modstand, distance, fordomme og afvisning eller med kærlighed, nysgerrighed og åbenhed. Vi mister ikke noget af os selv, ved at være gode og kærlige ved hinanden, ved at holde døren, sige tak, ønske folk en god dag, fortælle andre mennesker at vi holder af dem, værdsætter dem, elsker dem, at de er dejlige og unikke, snarer tværtimod. Det giver en følelse af tilfredshed, at behandle andre mennesker godt og dele ud af sin kærlighed, og dermed vokser kærligheden i os selv og giver os et mere positivt syn på verden og vores medmennesker. Det giver en følelse af tilfredshed, glæde og lykke, og derigennem skabes ressourcen og overskuddet. Kærlighed skaber kærlighed og lykke.

f4e621fa97496e596fd83d1fc115becd Giv hvad du ønsker at få, del din kærlighed, du har intet at miste ved det. De kærligste hilsner Pernille

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments