Har du nogensinde lagt mærke til, at når du har det for varmt om natten, så kan du have langt større tendens til at vågne med dårlige drømme? Jeg har selv oplevet flere gange, at vågnet, badet i sved med en dårlig følelse indeni - og nu har jeg fundet ud HVORDAN dårlig søvn hænger sammen med hvis temperaturen i soveværelset er for høj. Det lyder underligt, men det er faktisk varmen, der forårsager de dårlige drømme - og her er hvorfor:

Stresshormonet, cortisol er (som ved så mange andre nedture ting) synderen. Hvis du bliver overophedet mens du sover, så skruer kroppen op for cortisol produktionen, hvilket fører til en forstyrret nattesøvn og evt. mareridt. Hvis først cortisol niveauet er øget om natten, så kan det i løbet af dagen medføre en større trang til bl.a junk food, skabe angst, foresage vægtstigning eller bare give dig en rigtig en dårlig dag. Det kan man ikke lige frem sige er positivt. Så prøv, at skrue ned for varmen i soveværelset, eller sov med vinduet åbent (den friske luft har også en positiv indvirkning på din søvn) Og det bedste af det hele er, at det oveni er aller bedst, at sove nøgen... WUHUW! At være nøgen om natten, hjælper nemlig med at holde din egen kropstemperatur stabil, hvilket igen balancerer produktionen af cortisol. Samtidig med at niveauet af melatonin (søvnhormonet) og væksthormon bliver boostet. - Og det er en rigtig god ting. Melatonin sørger for en dyb uforstyrret søvn, mens væksthormoner har mange fordele med sig, som bl.a anti aging effekt. Og da kroppen jo resisturerer når du får en god nattesøvn, så er det bare en win/win. Melatonin er også en af mest kraftfulde antioxidanter, man kender og den sænker risikoen for næsten alle sygdom. Det er blevet videnskablig bevist, at mennesker diagnosticeret med sygdomme fra autisme til kræft alle har en nedsat melatoninproduktion, så det er rigtig vigtigt at du gør alt for at kroppen kan øge produktionen af det, og ikke modsat. Melatonin er styret af lys og mørke, så sørg også for, at det rum du lægger dig til at sove i er mørkt - og fald aldrig i søvn foran en tændt skærm.

Det gør også mirakler for de helt små's søvn. Jeg har selv testet det med Dexter. Han sover meget bedre i et koldt værelse, end et varmt. Han kan vågne op til flere gange i løbet af natten hvis temperaturen er højere end 21 grader. Det samme gælder Sean... Så det var lige lidt søvntips herfra

Sleep tight :)

Saseline

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments