Hvis du går op i sundhed og økologi, er økologiske tamponer noget der er værd, at overveje at se nærmere på. Tamponer er jo i direkte konkakt med slimhinderne, der igen har direkte adgang til blodet. Spiser man f.eks et konventionelt æble, har man trods alt enzymer i munden og mavesyrer til at tage noget af kemien, hvorimod stoffer i tamponer bliver optaget meget mere direkte i kroppen.

De fleste tamponer er ikke lavet af bomuld, som man måske skulle tro.

Mange af de velkendte mærker inden for tamponer, bind og trusseindlæg består primært af syntetiske materialer som f.eks rayon. Brugen af syntetiske materialer gør det nødvendigt at anvende endnu mere kemi for at opnå den ønskede sugeevne. Dette opnås med superabsorberende polymerer, som faktisk er en form for plastik - ikke så rart, vel?

Bomuld er naturens mest absorberende materiale…

• Beskytter dig imod lækager

• Kan holde på mere end 20 gange sin egen vægt i væske

• Er naturens gave til dig

Bomuld er fantastisk til sensitiv hud…

• Er et materiale, der er naturligt åndbart

• Er pH kompatibel, hvilket mindsker risiko for irritation

• Medfører ingen kløe ved berøring med hud

Bomuld er behageligt…

• Er blødt som… tja, som bomuld nu engang er

• Holder dig tør og komfortabel

• Følger din krop og dine bevægelser

Bomuld er bæredygtigt og vedvarende…

• Er ikke kunstigt fremstillet

• Ingen syntetiske materialer overhovedet

• Du får et sundere underliv

Loumills økologiske tamponer giver dig mulighed for at vælge et naturligt og kvalitetssikret produkt til intimhygiejne, som er udviklet til at mindske risiko for både irritation og allergiske reaktioner.[/caption]Loumill er en danskejet virksomhed, som er bygget op omkring nøgleordene; kvalitet, naturlighed og økologi. En virksomhed, som giver kvinder mulighed for at anvende naturligt fremstillede produkter til intimhygiejne. Produkterne fremstilles af økologisk bomuld, hvilket sikrer optimal velvære hos brugerne samt en etisk "korrekt" og miljøvenlig produktion. [caption id="attachment_7267" align="aligncenter" width="700"]

Består af 100 % økologisk bomuld, hvilket betyder, at din krop udsættes for et fuldstændig naturligt produkt ved brug af Loumill. Tamponerne adskiller sig desuden fra konventionelle mærker ved at være omfavnet af et sikkerhedsslør bestående af specialvævet, økologisk bomuld, som reducerer spredning af fibre til din krop, og derved mindsker risikoen for irritation.

Pigerne bag Loumill fortæller:

"Ideen til Loumill opstod i kantinen på CBS – Copenhagen Business School, hvor min studiekammerat og jeg diskuterede en udseendelse, jeg havde set dagen før omhandlende, hvor skadeligt aluminium i deodoranter kan være. Dette ledte os over på snakken om almen intimhygiejne, såsom tamponer, trusseindlæg og bind og om der kunne være skadelige stoffer i det. Vi prøvede derfor at google emnet og fandt skræmmende info. Vi skrottede derfor det eksisterende emne om ledelsesudvikling i den konservative organisation Siemens og lavede en iværksætter opgave i stedet, hvor vi ville undersøge markedet for lancering af økologiske tamponer i dansk detailhandel. Vi fandt en lille virksomhed placeret i de spanske bjerge, hvor bl.a. al elektricitet bliver produceret af et vandløb, altså en helt igennem grøn virksomhed. Vi fik en ideel aftale med dem, men ville ikke sige ja, før vi var sikre på at have en køber på det danske marked. Vi kontaktede derfor Dagrofa, da vi havde hørt rygter om, at de ville åbne en helt ny butikskæde, MENY, med fokus på kvalitet, sundhed og økologi.

-Vi afleverede vores bachelorprojekt sommeren 2014, fandt leverandør om efteråret, havde møde med Dagrofa foråret 2015 og blev lanceret sommeren 2015."

- Du kan læse mere om historien bag på deres hjemmeside

Klik her for at se hvor Loumills forhandler liste, udover alle MENY butikkerne landet over

Her er vi top begejstrede for både projektet og produktet. Vi har tidligere skrevet om menstruationskoppen Organic Cup, det kan du læse om HER . Det er ikke alle der magter den kop, så her er et glimrende alternativ til dig, som ikke ønsker kemi i underlivet, men stadig har det mere bekvemt med en "almindelig" tampon fremfor en kop. Så nu er der ingen undskyldning for ikke at bløde med god samvittighed... Hahahahah :)


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments