I sidste uge besluttede jeg mig for at ville prøve en 3-dages juice kur hos SlowJuice. De laver komplette juicekurer, hvor alt du skal bruge i løbet af kuren er inkluderet.  Jeg havde ikke gjort mig de store tanker omkring hvordan det skulle forløbe sig andet end, at jeg tænkte det kun kan være en god ting at få renset kroppen for affaldsstoffer. Jeg faldt over SlowJuice på instagram, og hoppede så på deres hjemmeside - som i øvrigt præsenterer produktet meget delikat. Motiveret og nysgerrig, bestilte jeg mig en 3 dages kur.
Dag 1.Den første dag, er nok den hårdeste. Kender i det, at hjernen spiller dig et puds? Når der er noget man ikke må, så vil man det endnu mere. Og så lige mad, altså det er nok det sidste man skal tage fra mig;) Var det mon en tilfældighed at min kæreste havde heldags møder og planer med drengene samme dag;);)?? Udover jeg har tænkt på mad det meste af dagen, og endda været ovre og handle ind, så har det ikke været fordi jeg har følt jeg ville dø af sult. Sulten kunne mærkes men det var nu ok. Lysten fyldte mere. Lysten til at tygge på noget, og spise noget sødt og usundt. For udover jeg renser ud, så er det også en sukker detox, og jeg er lidt sukker afhængig. Selvom jeg lever ret sundt, så er sukker min afhængighed.Udover lysten, der drillede, så fik jeg en enorm hovedpine, som kom og gik. Det skulle efter sigende være 'mangel' på kaffen (læs om Clara´s kaffeafvænning HER, hvor hun oplevede det samme). Jeg fik nok heller ikke indtaget nok væske, men det prøvede jeg så at efterkomme resten af dagen. Juicerne og mandeldrikken smager fantastisk, så der er på ingen måde noget ubehageligt forbundet med indtagelse af de forskellige produkter undervejs - tværtimod. Maven føles allerede flad, og let, som om der sker noget 'rigtigt' - svært at forklare, men følelsen er rigtig indeni.[caption id="attachment_6532" align="aligncenter" width="700"]

Alt det man pludselig får lyst til af usunde sager - kun fordi det pludselig er forbudt.. Syntes denne saying var sjov og passende, - som er blevet ændret en smule fra Kate moss (dumme) udtalelse;)

Dag 2.

Jeg vågner virkelig sulten i dag. Jeg er nået halvvejs - eller i hvert fald godt på vej:) Jeg er sulten og hovedpinen kan stadig mærkes. Humøret er bedre i dag, men det hårdt ikke at indtage fast føde. Det positive er stadig, alle juicerne smager så godt, så det er en nydelse at indtage dem. Jeg er opsat på at klare alle 3 dage og ikke falde i, selvom det svært når jeg samtidig har sat mig for at lave forskellige retter babymad i dag, som skal fryses ned til den lille. Flere gange tager jeg mig selv i at være ved at smage på maden, men når at stoppe mig selv. Det svært, og meget underligt ikke at måtte spise. Det er virkelig noget vi glemmer, at tænke over i hverdagen - hvor privilegerede vi egentlig er, at have mulighed for at spise stort set hvad vi ønsker når vi ønsker.

For lige at remse om hvordan forløbet er: Man starter dagen med et glas vand med friskpresset øko citron (indtages med sugerør) - derefter mandeldrik, og så løbende hver 2-3. time en juice og/eller kokosvand. Der er 3 forskellige varianter friskpresset at vælge imellem. Alle ingredienser er biodynamiske eller økologiske råvarer, og så er det koldpressede grøntsagsjuicer. Alle juicerne er 100% naturlige og hverken tilsat tilsætningsstoffer eller har været udsat for nogle former for konservering. For at bevare råvarernes friskhed er det presset i en slowjuice maskine, som kværner råvarerne nænsomt, mindsker iltning og bevarer alt det gode.

Dag3.

Åh, hvor jeg glæder mig til i morgen... Åh, hvor jeg dog glæder mig til i morgen... Åh, hvor jeg dog glæder mig til i morgen... Hahahah.

Ej, jeg vågner underligt nok ikke sulten i dag. Tror min krop er ved at vænne sig til ikke at få fast føde, men kun at indtage juice. Der sker jo en del i kroppen, mit tis lugter anderledes osv osv.. Mere behøver jeg vel ikke at komme ind på. Det er jo en udrensning, så i kan måske gætte jer til resten;)? Det bliver i hvert fald skyllet igennem kroppen, og det er en rar fornemmelse.. Jeg har været inde og læse at 3 dage faktisk er minimum, og at der er mange som kører en uge, og helt op til en måned... Say what!!?? Det satte alligevel mine 3 dage lidt i perspektiv. Man er jo lidt hæmmet ved sådan en juice kur, man kan ikke spise/drikke ude, tage på besøg eller være for længe væk hvis ikke man lige har en køleboks med i rygsækken, for så går der for længe imellem man får indtaget noget - aaaalt for længe ;) Men jeg kommer igennem dagen, og beslutter mig for at hoppe tidlig i seng, fordi jeg glææææder mig til at spise.

Var det så det værd?

Jeg ELSKER, at spise og, som tidligere nævnt er jeg også lidt af en sukkergris, så for mig har det været en ofring, at give afkald på SÅ mange ting. Til gengæld er 3 dage overkommeligt og jeg har helt klart oplevet det, som noget min krop har taget rigtig godt imod. Min hud er helt fin, mine øjne er klare og min mave føles let og jeg føler mig udhvilet og frisk. Alt i alt, har jeg haft en rigtig fed oplevelse og kan varmt anbefale det til andre. Jeg kommer også selv til at gennemføre igen og gerne et par gange om året. Næste gang tror jeg måske jeg vil tage en uge og så trappe ned på kaffe, fisk, fjerkræ og stivelse i dagene op til. Men altså, jeg kan varmt anbefale det til jer andre. Go for it! :)

Slowjuice anbefaler at man tager en juice cleanse mellem 2 og 4 gange årligt afhængig af ens sundhedstilstand.

Lidt om Slowjuice cleanse

Når man tager en udrensning er det vigtigt at se på indtaget af forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter. Især klorofyl er fantastisk til at give kroppen et boost og har en positiv effekt på mange funktioner i kroppen lige fra forhøjet blodtryk, kolesterol m.m. Klorofyl findes i grønne grøntsager og derfor var det helt essentielt at der var en grøn juice iblandt. Der skal også være meget C-vitamin i juicerne, da immunforsvaret netop skal styrkes under en cleanse, og bl.a. derfor der er indraget chili, da den er høj på C-vitamin. Æble er valgt som den eneste frugt da den er lav på GI, og dermed er med til at holde et stabilt blodsukker samtidig med at den er en kæmpe vitaminbombe og indeholder pektin som har en rensende effekt på kroppen. Rødbede er blodrensende og har et højt indtag af antioxidanter som netop går ind og eliminerer de frie radikaler vi har i vores krop og som ødelægger vores celler og ælder vores krop.

Man kan selv detoxe hjemmefra hvis man feks bor i Jylland. Indholdsfortegnelsen findes på slowjuice website hvis nogle er interesserede i at vide hvordan man gør det. Man kan sagtens gøre det selv. Der er dog mange som går kolde på er at skulle juice hver dag, så vi anbefaler, at man gør som os, og laver sit eget lille cleanse-kit til de dage man har tænkt sig at cleanse, så bliver det meget lettere at gå til og risikoen for at gå kold undervejs bliver noget mindre. :)

Slowjuice bruger udelukkende den bedste kvalitet biodynamiske eller økologiske råvarer. Biodynamiske produkter er også økologiske kvaliteten kan både smages, mærkes og testes. Biodynamisk er den mest bæredygtige måde at dyrke fødevarer på. Det ikke giver nemlig ikke mening at rense kroppen med ingredienser, der kan indeholde pesticider og andre skadelige stoffer fra ikke-økologisk fødevareproduktion.

Læs mere og bestil din egen slow juice kur på deres hjemmeside. Få 10% rabat ved at bruge denne kode: wuhuw10

Den giver 10% til både en, to og tredages cleanse og gælder frem til den 20. september. Den skal indtastes, ved betaling, så trækker den rabatten fra. En 3-dages cleanse koster 999,-. Der er også mindre og billigere modeller, en en-dags cleanse, der koster 399,-

3 DAGES SLOWJUICE CLEANSE indeholder: 15 x koldpressede juicer / 3 x mandeldrik / 3 x kokosvand / Sugerør / urtete fra PUKKA / Økologisk citron / Guide til din Slowjuice Cleanse

Saseline

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments