SPONSORERET AF ARLASommeren er totalt over os og det er fantastisk. Herhjemme (mis)bruger vi enhver lejlighed til, at spise is og få stængerne ud i solen. I vinterhalvåret bruger vi nærmest ALDRIG haven, men her om sommeren er vi rigtig meget ude og der bliver spist mange - som i rigtig mange - is. Det kan hurtigt gå hen og blive en lidt for usund affære, så vi laver en del frys-selv-is, der heldigvis er et ligeså stort hit, som købeis herhjemme. På den måde er det en del nemmere at holde styr på hvad der kommer indenbords. I læste måske om hvordan jeg med Ajoy har fundet det perfekte inden-trænings-ikke-måltid… Hvis ikke kan du læse det HER. Nu har jeg så fundet et nærmest endnu mere genialt formål med mælke-smoothien. Billederne taler vidst for sig selv - og de smager virkelig godt. Som en blanding af mælke/fløde is og sodavands is. Det er sgu lige før Arla skulle ansætte mig, som produktudvikler, hva? Hahahah… Anyway - her altså et rigtig godt bud på frys-selv-is, hvis du selv er frys-selv-is typen ligesom mig.

Om sommeren er det meget nemmere for mange, at spise- og i det hele taget leve sundere. På en eller anden måde er det bare ikke donuts og brun sovs, man har mest lyst til, når solens stråler bager og i takt med, at temperaturerne stiger får de fleste af os meget mere lyst til, at komme ud og være aktive. I stedet for at bruge aftenen på sofaen bliver den måske brugt på fodbold i haven, en aften dukkert, en hyggelig tur med familien på gå-ben, cykel, rulleskøjter... eller hva' man nu engang er til. Jeg bliver tit spurgt om hvordan jeg holder mig sund og slank. Jeg er holdt helt op med, at svare på hvordan jeg holder mig slank, for det er sgu ikke så kompliceret - det gør jeg ved ikke at indtage flere kalorier end jeg kan nå at forbrænde, så det finder jeg uinteressant. Hvis jeg i perioder spiser usundt, så handler det ikke om mangel på viden om, hvad der er sundt, men er forbundet med noget mere mentalt betinget - så mine sundhedstips, de handler ikke om hvad du skal spise eller ikke spise... For vi ved allesammen godt, at blomkål er bedre end wienerbrød. Mine sundhedstips handler om noget andet...

  1. Sov godt - hver dag. Vi skrev forleden om hvordan høje temperaturer påvirker søvn. Det kan du læse om HER. For lidt længere tid siden skrev vi om, hvordan kroppen renser ud i løbet af natten. Det kan du læse om HER. I det hele taget kan jeg ikke understrege nok, hvor vigtig en god nattesøvn er for dit helbred. Så det må ligge som nummer 1 på listen over sundhedstips.
  2. Drik vand. Ja, det er ikke nogen nyhed - et rigtig kedeligt tip. Men der er ikke så meget andet at sige end, at der er mange grunde til, at kroppen ikke kan holde til mange dage uden vand. Drik masser af rent vand. Det bedste vand du kan drikke her i DK kommer ikke på en flaske, det er faktisk bedre, at drikke postevand, men så er det en rigtig god idé, at filtrere det. Du kan læse lidt om filtreret vand HER.
  3. Lyt til- og mærk din krop. Din krop er klog - ofte langt klogere end dig. Så lyt til den og svar den på det den beder dig om. Hvis du i alt for lang tid overhører dens signaler, så holder den til sidst op med, at tale til dig. En god måde, at komme i stand til at "høre" den er ved ikke, at være stresset. Du kan stresse af ved f.eks. at meditere. Læs mere om meditation , og om hvad der sker i krop og hjerne under- og efter meditation HER, og som skærende kontrast til det, kan du HER se en lille film om hvad der sker ved længerevarende stress. Så, altså... LYT til din krop.
  4. Vær nær. Nærvær er en af de vigtigste byggesten i dine relationer. Sørg for, at prioritere nærvær i din hverdag - også når den er travl. Rigtig mange undersøgelser viser, at ensomme mennesker dør tidligere end dem med stærke relationer - så prioriter lige dine relationer - og husk, at sige undskyld, hvis du skal... Ellers så dør du tidligt... Hahahahah ;) Læs mere om, hvor vigtigt 'undskyld' er HER.
  5. Grin. Det er så vigtigt, at grine og fjolle. Noget vi faktisk slet ikke har skrevet nok om på WUHUW og det skal der straks gøres noget ved. Spas ud! Dans grimt! Bare grin!

Det var 5, måske lidt utraditionelle, sundhedstips fra mig... Fordi jeg selv er lidt træt af at læse 'Spis ikke efter 6', *Rens din hud inden sengetid' osv... :) Men den der med Ajoy i frys-selv-bægrene, den er rimeligt håndgribelig :)

Kh

Saseline

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments