Forestil dig en verden, hvor intet barn skal lide ellerefterlades helt alene. En verden, hvor der altid er nogle, som rækker ud medhjælp, når et barn er i nød. Sulter barnet, får det mad. Tørster det, får det rent vand. Når et barn bliver sygt, kommer det til lægen. Er barnet alene ogudsat, står voksne klar med omsorg.

Det er dén verden, UNICEF kæmper for. Særligt for de aller mest udsatte.

Men vi kan kun gøre det med din hjælp. Sammen kan vi sørge for, at børn kommer i skole og lærer at læse, regne og skrive. Vi beskytter børnene og sørger for, at de ikke mister livet på grund af en helt banal sygdom. Og vi hjælper dem tilbage til en tryg hverdag, hvis de pludselig mister deres hjem eller mor og far under en krig eller katastrofe. Ved fælles hjælp rækker vi ud til børn og skaber en bedre fremtid. For alle verdens børn.

UNICEF’s vision er, at alle verdens børn vokser op med basale, universelle rettigheder. Alle verdens børn, særligt de mest udsatte, skal have lige muligheder for at overleve og vokse. Og det er ikke bare noget, vi har fundet på – men faktisk noget, verdens lande har lovet børnene i Børnekonventionen. I den tid, vi lever i lige nu, bliver det løfte ikke holdt. Antallet af børn på flugt har ikke været højere siden Anden Verdenskrig. En udvikling, som betyder, at der verden over er næsten 50 millioner børn lige nu på flugt eller emigreret - på fem år er antallet af børn på flugt steget med omkring 75 procent. I flere lande rundt om i verden er situationen desperat; ikke bare i Syrien, men også i de mange såkaldte nærområder, der huser langt defleste af verdens flygtninge. Familier tvinges til at krydse Middelhavet i desperation, og børn mister livet på vejen. Senest har 1,4 mio. mennesker brug for hjælp efter orkanens rasen i Haiti. UNICEF er over de senere år blevet nødt til at afsætte et stadig større budget til nødhjælp, mens behovet forlangsigtet hjælp stadig er stort. For eksempel er antallet af børn, der i de kommende måneder kommer til at opleve sult på grund af vejrfænomener på detafrikanske kontinent, steget eksplosivt. Og alt for mange børn i udviklingslande dør stadig i deres første leveår af sygdomme, som vi nemt kunne behandle, hvis finansieringen ellers var der.

AT RÆKKE UD

Det ’at række ud’ hjælper ikke i sig selv de børn, UNICEF er sat i verden for. Men det er første skridt. Og det skal selvfølgelig forstås i både konkret og ikke mindst i overført betydning. Om det næste skridt så er at stikke hånden ned i lommen efter pengene, eller om det er at vise omsorg og sende et signal om, at der rent faktisk findes mennesker, som bekymrer sig om andre i den verden, vi lever i. Vi vil gerne opnå begge dele. Hvis du også ønsker at støtte, kan du dele filmen eller giv en donation ved at sende en sms med teksten BØRN til 1900, såstøtter du med 50 kroner.

Hvad kan 50 kr. gøre af forskel?

For knap 50 kroner kan UNICEF for eksempel købe 26 vacciner, der kan beskytte børn mod den smitsomme sygdom mæslinger. En sygdom, der engang tog livet af mange børn, også i vores del af verden, men som i dag nemt kan forebygges. Børn på flugt erlangt mere udsatte for at blive ramt af sygdomme, der kan forebygges.

For 50kroner kan UNICEF købe 22 poser med en særlig mos af jordnødder og vitaminer, der kan behandle børn for akut undernæring. I et land som Madagaskar er hvert andet barn underernæret.

For 50kroner kan UNICEF give 3.300 liter rent drikkevand til børn og deres familier, så de kan undgå livsfarlige vandbårne sygdomme som eks. kolera. I Haiti er flere tusind børn lige nu i fare for at blive ramt af netop kolera.

Scroll ned for at se lidt 'behind the scenes' fra kampagne skydningen #foralleverdensbørn

Ræk ud til børn i nød!

Sammen kan vi gøre en forskel forverdens mest udsatte børn.

Send ”BØRN” til 1900 og støt med 50kr.

#rækud #foralleverdensbørn@UNICEF_dk

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments