Så blev Dexter 15 uger, shit det gik alligevel hurtigt, selvom det indimellem kan føles som groundhogday. Dagene ligner hinanden, hvis ikke jeg får lagt en masse aftaler ind - og det gør jeg ikke ;) ... Så dagene ligner hinanden meget. Min kalender er hovedsagelig tom. På den konto, er de eneste adspredelser jeg får, når jeg melder afbud til diverse invitationer, middage og arrangementer, men så går der da også lige lidt tid med det... Hahahah.

BabyDexter er virkelig en glad, smilende og meget stor baby og det tilskriver jeg ikke så lidt, at vi er kommet rigtig godt ind i en god rutine. Vi begyndte da Dexter var 8 uger og det tog os ca. 14 dage før vi begge havde vænnet os til den, men nu er det hverdag, og vi er alle udhvilede (eller alle på nær mig), mætte og veltilfredse. Han sover i sin egen seng, og falder også selv i søvn i den, efter jeg har kysset ham godnat og givet ham hans nusseklud. Jeg lægger ham samme tid hver dag; 18:30/19, og så sover han hele natten, kun afbrudt af en aftenflaske eller aftenamning kl 22.30, som han typsik indtager i søvne. Han vågner som regel igen omkring kl 4, hvor han igen får enten bryst eller flaske, og så sover han videre til kl. 7 morgen, hvor jeg vækker ham. Inden længe skal måltidet kl.4 udfases, det vil jeg tage fat på engang i næste uge, tror jeg.

I dagtimerne får han tre lure. 30 min. på et tidspunkt mellem 9 og 10, 2 timer mellem 12-14 og endelig 20 min. mellem 16 og 17. På den måde får han ikke sovet hele dagen væk og kan sove igennem om natten. Jeg skal ofte vække ham, så han ikke sover mere. Det kan virker lidt grænseoverskridende for nogen, men for os virker det bare.

Det lidt stringente program er selvfølgelig med til, at komplicere aftaler eller planer, så det er nok også medvirkende til, at jeg ikke er voldsomt social for tiden. Men min alene-tid om aftenen, hvor jeg ikke sidder med en baby på armen, er guld værd. Og endnu vigtigere giver det tid til Sean og min kæreste også. Udover det, tænker jeg selvfølgelig på at det er vigtigt for hele familien at Dexter får en god rutine med søvnen helt fra starten, så vi ikke skal bøvle med det de næste mange år.

Så jeg er måske ikke som de fleste barselskvinder, der mødes og kaffe lattér den hele tiden. En del af mig ville ønske jeg var, men lige nu er de andre ting så meget vigtigere og de der lattér løber helt sikkert ingen steder :)

Og ganske snart, når kl. 4 måltidet, og snart efter kl. 22.30 måltidet begge er væk, så kan jeg tage til middage og være væk til sent, ligesom jeg gjorde med Sean da han var barn, fordi han sov igennem hele natten. Totalt piece of cake for en barnepige ;)

Rutinen har jeg fra bogen : The Contended Little Baby. Det var den samme jeg brugte med Sean. Bogen følger alderen og guider dig igennem det første år, både med amning, søvn og putte tider, udfordringer og meget mere. Jeg har taget det til mig, som jeg kunne bruge, og de steder, hvor det har passet mig bedre at justere en smule, har jeg gjort det og det er der heldigvis plads til, men alt i alt synes jeg der er nogen rigtig fede retningslinjer, som har virket godt for os herhjemme. Jeg elsker bogen, og den har virkelig gjort den første tid med et spædbarn meget nemmere for mig.

The Contended Little Baby Book Af Gina Ford

Hvordan gør I hos jer? Har i rutiner med baby, eller foregår det lidt mere 'frit' og efter dig og baby's dag? Syntes du det hårdt at være på barsel? Hvordan fordeler i hjemme hos jer? Hjælper far til? Giver du ham lov, eller føler han sig irettesat når han prøver? Er der plads til kæresteri, sex og nærhed? Jeg er så nysgerrig - mest fordi mine dage ligner hinanden og jeg ikke kommer så meget ud - Så fill me in on all the dirty details... Hahahahhahaha;)Herhjemme er det helt klart mig "der har den". Fordi jeg ville indkøre rutinen, og fordi det vigtigt for mig den bliver holdt til punkt og prikke, så jeg får den ordentligt implementeret i Dexters system. Jeg har ikke en mødre gruppe, men mine veninder som har børn, har alle gjort det meget forskelligt når det kommer til "arbejdsfordelingen" ifm. den lille ny. Nogle har skiftedes til at tage hver anden nat med farmand, nogen har haft enormt aktive dage og taget deres børn med overalt og aktiveret dem på alle mulige måder, andre har haft en mere rutinepræget tilgang til det, ligesom jeg selv har det. Nogen par deles 50/50 om alle opgaver med flaske, putning og nattevækninger og barsel, og hos andre igen, har faren ikke haft det store med babyen at gøre før efter morens barsel var slut.

Jeg tror de fleste nybagte mødre kender følelsen af at være fuldstændig udkørt af, at bære rundt på baby en hel dag og når så farmand kommer hjem, føler at de må træde til 100% til. Bare følelsen at kunne lave noget andet end at have den lille bandit hængende er en kæmpe befrielse - for mig i hvert fald. Rutine, eller ikke rutine - at være på barsel med en lille baby, er det hårdeste ( og samtidig mest givende) job i verden, og skal både respekteres og værdsættes af partneren.Har jeres partnere værdsat hvor stort et "arbejde" en lille baby er? Tager han nætterne med babyen i weekenderne, så du kan få igennem engang imellem? Eller går lange ture med barnevognen, så du kan komme i et laaaaangt bad? Tager han noget af det huslige, rengøring, indkøb, tøjvask? Eller tager han sig måske primært af storebror/storesøster, hvis I sådan en, eller flere af dem? Hvordan fungere det hos jer, og fungere det overhovedet for jer? Lad mig høre.... :)

Hos os tager farmand over når han kommer hjem fra job, og bader den lille hver aften. Så har de ligesom deres tid sammen, og jeg har én lille time sammen med Sean.Denne weekend var min første gang hvor jeg har nydt en slags 'fri-weekend'. Farmand har været total på, både med flaske, gå-ture, nattevækning og dagtimerne - det er GULD værd, ...og jeg har fået ladt batterierne op igen. Det var tiltrængt, og helt igennem fantastisk <3

Saseline

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments