Ifølge Miljøministeriet skal en børnefamilie af med 20.000 kr. hvis tøj og sko bliver købt fra nyt ­bare det første år af deres babys liv. Dine arvinger vokser ud af deres garderobe, før du får set dig om, og pludseligt er dit skab overfyldt med børnetøj, der er blevet for småt. Bare i Norden smider vi ifølge Miljøministeriet 145.000 tons tøj og tekstiler ud om året. 

Jeg har fundet et tøjmærke som har det fedeste koncept - så jeg er nødt til at dele det med jer. VIGGA er et innovativt børnetøjskoncept, der forener både bæredytighed med en cirkulær abonnementsordning. Man siger at et barn vokser 8 størrelser i løbet af dets 2 første leveår, hvilket gør det er svært at være miljøansvarlig forbruger som forælder. Oveni det, tør jeg slet ikke kigge på realiteten af hvad man bruger af bleer!!! Det er bare meget skrald, og selvom vi ønsker det bedste for vores børn, så glemmer vi måske i processen, at tænke på den verden vi byder velkommen til. Miljø ligger (med rette) de fleste af os på sinde efterhånden. Vi tænker på, at spare vand, spise økologisk og spare på strømmen. Men tøjindustrien er altså også en KÆMPE kilde til forurening, især af vores grundvand - netop derfor er jeg totalt pjattet med det her koncept.VIGGA

Vigga er grundlagt ud fra en overbevisning om, at vi alle kan passe bedre på vores blå planet, hvis vi deler med hinanden og genbruger alt, hvad vi kan. Tidens køb-og-smid-væk kultur hjælper jo ikke særlig meget på den del, og vi kommer ofte til at købe for meget, eller kender i den med at man har købt noget, som de allerede inden de får det på, er vokset ud af? Jeg syntes ikke at jeg har købt voldsomt meget til Dexter, men alligevel har vi ikke fået brugt halvdelen af det.Så der er ingen tvivl om at det er en god ide, at ændre vores tankegang og måde at forbruge på, der også strækker sig udover madspild og benzin. Hvis en sparkedragt kun bliver brugt syv gange, inden den bliver for lille og ender på loftet, er det næsten ligegyldigt, hvor bæredygtigt den er produceret.


Det er et super fedt koncept de tilbyder! En abonnementsordning for 359 kr./md. hvor du modtager en pakke børnetøj i økologisk bomuld, som udskiftes til en større størrelse i takt med, at når barnet vokser ud af den ene størrelse, tager de det retur, renser det, og sender det ud til et nyt barn, der kan få glæde af det. Tøjets kvalitet gør, at det kan benyttes af mange børn inden det gives videre til en virksomhed, der kan producere nye produkter af det slidte tøj.

Ingen skadelig kemiHvis ikke vi kigger efter de rigtige mærker i nakken, bliver vi udsat for farvestoffer, konserveringsmidler og andre kemikalier gennem tøjet. Det er helt almindeligt, at der bruges 8.000 forskellige kemikalier til at producere en ganske simpel t-shirt.Børns hud er særlig følsom, så selvom de kemiske stoffer, dit barn møder i hverdagen, overholder loven, er der måske alligevel grund til at bekymre sig om skadelig kemi, pesticider og hormonforstyrrende stoffer.

Normalt lyder anbefalingen, at du skal vaske børnetøj, inden det tages i brug, fordi det kan indholde rester af sundhedsskadelige stoffer. Det behøver du ikke tænke på, når du klæder dit barn på i VIGGA. Det er så luksus, at de renser nænsomt tøjet på et svanemærket renseri, så når du modtager det, er det også ordnet, og det duftneutrale tøj, føles nyt og lækkert.

Økologisk bomuldVIGGA er miljøvenligt i hvert et produktionsled. VIGGA bruger kun bomuld, som er dyrket helt uden brug af pesticider og andre farlige sprøjtemidler. En uafhængig certificeringsenhed holder øje med hvert et led i produktionskæden – fra bonden på den økologiske bomuldsmark over spinderi og farveri til importør.

Jeg har modtaget en taske med tøj til Dexter, og vi bruger det flittigt. Det er lækkert kvalitet, gode pasformer og str. stemmer overens med dem, som vi kender dem her i norden, og så er det bare endnu federe når man samtidig har den gode samvittighed med sig. Jeg er super glad for tøjet, og har tænkt mig bruge VIGGA så længe det muligt med størrelserne. Jeg har ikke modtaget penge for indlægget, har heller ikke fået det gratis, bare lige så vi har det på det rene. Syntes bare det er så fedt et koncept, at det skulle deles med jer. For udover man tænker på naturen, så sparer man virkelig også penge på babytøj - so whats not to like;) - Har du for eksempel et VIGGA abonnement i baby's første tre måneder giver, du i gennemsnit 36 kr. for et stykke tøj i den tid, du har det. WUFUCKINGHUW :)

Læs mere på VIGGA'S hjemmeside her

Saseline

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments