Der har længe, synes jeg, været et massivt fokus på at vi skal pleje og vedligeholde vores ydre, det gælder både hvad udseende angår og hvad alle de ydre omstændigheder angår. En pæn, ren bil. Pæne, rene børn - alt det andre mennesker kan se, alle de synlige omstændigheder omkring os og det vi identificerer os gennem. Jeg oplever, at rigtig mange har behov for at være med på det sidst nye modetiltag, købe det ekstra par dyre sko, som vi på ingen måde ikke har brug for, men som vi tror vi absolut har behov for. Helt fra de tidlige år i skolen, bliver vi undervist i at værdier er baseret på vores stillingsbetegnelser og/eller resultater. Hvis du gør det godt karrieremæssigt, får du automatisk mere respekt og nye muligheder for yderligere succes i livet vil automatisk åbne sig. Det er ikke mange steder i det offentlige rum, at der bliver lagt stor vægt på de menneskelige værdier - alle dem, der ikke kan måles, vejes og ses. De, som vælger, at bruge en masse år på, at lære sig selv at kende og bruger energi på at navigere i det følelsesmæssige og intuitive, stiller sig selv lidt på sidelinjen og bliver set lidt som nogen driftere, lidt tabere. Dem der ingen ambitioner har og ikke er på vej mod det næste håndgribelige mål hele tiden. Selvfølgelig skal vi lære og inspirere vores børn og unge til at klare sig godt karrieremæssigt, men det er som om der er et kæmpe hul i forhold til italesættelsen af alle de værdier, der definerer os som mennesker. Den ‘lære’ må de få hjemmefra, men hvad sker der hvis det fokus er blevet overset og tilsidesat? Hvad hvis mor og far også giver den store positive opmærksomhed på de gode resultater, altså de gode karakterer, hvorvidt man brillerer i sin foretrukne sportsgren osv?

Vores stræben efter en moderigtig krop, en bedre karriere, den mest eftertragtede partner og det lækreste tøj, gør at pladsen til, at give næring til de dele af os selv, der har brug for mest opmærksomhed og (selv)kærlighed, må vige. Eller vi glemmer simpelthen og stoppe op og mærke vores egentlige behov midt i al ræset - de betydningsfulde og langtidsholdbare værdier. Dem der er noget værd den dag vi ligger på vores dødsleje og ser tilbage. Så mon ikke mange af os løber rundt med en lettere overdimensioneret selvtillid over alle vores bedrifter og midler, men med et svækket selvværd, hvor det menneske vi er i det oprindelige udgangspunkt, slet ikke får plads.

Det indre dig. Den du fundamentalt er uafhængigt af sociale masker - Det er altid til stede. Det er en konstant, der aldrig forsvinder uanset hvor uopmærksom du måtte være på det. Det er den du er, uanset hvad der sker i verden omkring dig, så er DU der altid, uanfægtet af ydre omstændigheder. Det er så vigtigt at forstå – og huske på – at man skal ‘dyrke’ og pleje sit indre/selvet. Og jeg synes, at vi bør huske hinanden på, at det skal dyrkes på mindst ligeså høj fod, som alle de ydre omstændigheder vi helt automatisk giver det fokus det kræver.

Når du giver plads til at kigge indad, og lytte efter egne intuitioner - når du lærer dig selv bedre at kende, ved virkelig at lytte efter, så begynder tingene omkring dig at falde på plads og de ting der sker omkring dig, kan ikke længere ryste dit fundament. Livet er til tider svært, ikke kun for nogle af os, men for os alle, og der vil være udfordringer og forhindringer. Alt er cyklusser og de svære tider kommer og går, ligeså vel, som de lykkelige og rolige gør det. Men sætter du mere fokus på dit indre og stimulerre den del af dig selv – om det er gennem meditation, uforstyrret alenetid i naturen, bøger, som får dig til at se indad og sætter processer i gang i dig, eller noget helt andet, så vil dit perspektiv automatisk ændre sig, din adfærd vil ændre sig og, som en naturlig afledning af det, også dine relationer. Du vil opleve, at du får nemmere ved, at lytte til din intuition, den vil tale klarerer til dig. Det vil være lettere for dig, at stole på, at de valg du foretager er de rigtige og du vil opleve, at være langt mindre styret af hvad "man" gør og hvad dine forestillinger om, hvad der er forventet af dig, normalt ville diktere dig. Og i takt med at det sker, vil det være meget svært for negative tanker,at få fodfæste.

Du møder sikkert tit mennesker, som du tror bare "har det let." Det kan være deres energi er let, levende og positiv. De ligner de ikke har en bekymring i livet. Deres energi har en naturlig tiltrækning på deres omgivelser, ja selv dig. Men jeg tror ikke de har det nemmere end andre, - de har helt sikkert deres egne kampe i livet, men måske de bare håndtere livet anderledes end du gør. Måske har de lært at bearbejde hårde tider, eller er gode til at arbejde med dem selv. Måske er de bedre til, at acceptere de ting der sker.  Jeg ved, gennem bitter personlig erfaring, at det ikke nytter, at feje ting under gulvtæppet. At det ikke nytter at ignorere uroen i maven, det dårlige humør, den korte lunte, den manglende lyst til nærvær. Det har virkelig, mere end noget andet, ændret mit liv, at jeg turde kigge ærligt på nogle af mine valg, og de konsekvenser de har haft. At jeg har overkommet modviljen til, at erkende mine fejl. Og ikke mindst, at jeg er blevet bevidst om, at jeg altid kan blive en bedre udgave af mig selv, så længe jeg husker, at være ydmyg omkring min egen plads her i livet. Og jeg ved, at jeg har mange ting at lære endnu.

Livet er finurligt, og lige, som man tror man har ret i noget, eller fat i den lange ende, så viser det sig, at det har man er laaaangt fra. Der er en utrolig stor gave og læring i at mestre accept af det. Jeg er stadig en elev på det område, men jeg har fået øje på det, og ‘går I skole’ hver dag for at blive bedre;)

Vi er alle unikke, og jeg tror på vi alle har noget helt særligt, at tilbyde verden. Men vores fælles mål må og bør vel være, at vise omsorg, næstekærlighed og gøre verden til et bedre sted?. Ikke gennem vores flotte biler, kloge børn eller gode stillinger. Ikke gennem vores økologiske mad i indkøbsposen, men ved, at vi alle starter med os selv. Det indre som skal være i balance - med sig selv og med de ydre værdier. Og vi bliver nødt til, at være opmærksomme og bevidste omkring, hvad vi sender ud til verden omkring os. Hvad det er af os selv vi deler ud af til verden. Den verden vi er fælles om og som vi sammen udgør.

Saseline

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments