Flere og flere vælger, at droppe kødet, og spise mere grønt, efter der er kommet et massivt fokus på hvordan slagtedyr bliver behandlet og i takt med, at vi bliver mere oplyste om, hvor skadeligt kødproduktion er for miljøet. Det har jeg skrevet meget om tidligere bl.a. HER, hvor jeg har gjort det overskueligt hvordan de forskellige slags kød bliver produceret/hvordan henholdsvis kyllinger, køer, grise osv. bliver behandlet.
​Der findes mange dokumentarer på bl.a. Netflix om hvordan de stakkels dyr vi smæsker os i bliver behandlet. Nogen tænker måske at her i lille Danmark er tingene anderledes og dyrene løber glade rundt på en grøn eng med sommerfugle bag ørene og hygger sig, men sådan er det altså desværre ikke. Hvis du ikke allerede har set denne video, der har floreret på bl.a. facebook, så kan du se den her. Den skildrer livet for et slagtedyr i DK.

​​Jeg advarer om hårde billeder.

Proteiner er en fundamental bestanddel af alle levende celler, der varetager forskellige funktioner i menneskekroppen. De er vigtige og indgår som strukturel del af opbygning og reparation af bl.a. dine knogler, muskler, dit bindevæv og i dannelsen af blodlegemer og antistoffer. - så ja, det er enormt vigtigt, at få nok.

Der findes ca. 20 almindeligt forekommende aminosyrer i protein. Ca. 10 er essentielle, hvilket betyder at de skal tilføres gennem kosten.

For at kroppen kan udnytte proteinerne fra maden, må de først nedbrydes til aminosyrer, disse opbygges herefter til proteinstoffer, som menneskekroppen består af. Protein udgør 15-20% af menneske kroppens vægt (ca. 12kg hos en mand på 70kg).

Det er en udbredt misforståelse, at vegetarer og veganere ikke kan få nok protein gennem deres kost (det kan knibe med B12 og kalk til børn, men det er en anden snak :) ) Til dig, der overvejer, at bytte nogen af de animalske proteiner ud med dem fra planteriget, så kan du se med her:

Vil du gå endnu mere i dybden så forklarer hende her det rigtig godt.

Jeg har en del opskrifter uden kød herinde, så hvis du leder efter inspiration til kødfri maddage er der bunker af lækre opskrifter HER.

Velbekomme :)

-Måske det næste du har med en ko at gøre er når du klør den bag øret i stedet for at spidde den med din gaffel ;)

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments