Tillid:

Det lyder lidt som sådan en gang dameblads lommepsykologi, men ikke desto mindre er det min klare overbevisning, at tillid til omverden og til de der står os nærmest, begynder i en grundlæggende tillid til os selv. Tillid til, at man er i stand til at kommunikere ærligt og åbent også om de uhensigtsmæssige mønstre og grimme sider, have tillid til at vi ikke svigter og bliver svigtet bare fordi vi træder ved siden af, og tillid til, at vi har fortjent det bedste.

Den absolut bedste form for kommunikation er baseret på tillid til os selv og hinanden. Uden tillid er der ikke kun grobund for jalousi og løgne. Uden tillid er der også svære vilkår for åben kommunikation, som ikke er på vagt, angribende og defensiv. At vise tillid er den bedste måde at avle tillid, så simpelt er det. Og tillid behøver slet ikke blive brudt af en enkelt hvid løgn, et coverup eller en fejltagelse. Tillid kan genvindes på et øjeblik ved oprigtige undskyldninger, evnen til at tage ansvar for det man har udsat hinanden for og vigtigst af alt... Tilgivelse.

Tilgivelse:Vi ved allesammen inderst inde godt hvornår vi bringer gamle episoder på banen i vores forhold for at forklare et mønster og hvornår vi gør det for at køre blamegame og feede vores egne behov for at "få ret". Hvis man siger: "Jeg tilgiver dig", så giver det absolut ingen mening, og er iøvrigt heller ikke fair, ikke oprigtigt at gøre det. Det er langt bedre at være åben og sige: "Det kan jeg sgu ikke komme mig over lige nu, din ged. Der går noget tid før jeg kan tilgive det du har gjort/sagt", end det er at give udtryk for at tilgive og så i allerværste, passivt aggressive stil, gå og bære stille, men ødelæggende for alle, nag. Stille nag er lidt i familie med fornærmethed - vildt usexet og ikke stolt på nogen måde, selvom den ofte er født i netop stolthed (den dumme og misforståede af slagsen) Oprigtig tilgivelse blottet for ego er en af de absolut mest befriende evner jeg personligt kender til. Bare tilgive og slippe.... Aaaaahhh!!

Tålmodighed:Og når vi så har tilgivet den samme ting nogle gange og begynder at tænke: "Står der idiot i panden på mig, eller hvad"? Så er det at den tunge, lange og trofaste tålmodighed kommer i spil. I samspil med tilgivelse, er tålmodighed nok en af de egenskaber, det stiller størst krav til evnen til at frasige sig ego'et. Evnen til ikke bare at holde på din ret, men rent faktisk være i stand til at lade sin partner have dårlige sider, som man ikke selv (mener man) besidder. "Jeg ville aldrig gøre sådan mod dig"! - Nej, det er måske rigtigt nok, men så ville du gøre så meget andet, som jeg aldrig ville gøre. Og i stedet for altid at bebrejde hinanden for vores svagheder, så er det da smukt, at kunne have tålmodighed med dem. Måske endda hjælpe den anden komme sine svagheder til livs gennem tålmodighed og omsorg. Det er da smukt og noget der kan avle en af de, i min optik, aller vigtigste aspekter i er forhold, nemlig taknemmelighed.

Taknemmelighed:Mit største mantra har længe været, at taknemmelighed er den korteste vej til lykke. Jeg er ikke af den overbevisning, at det er nødvendigt at gå rundt i sådan en konstant rus af åndelig blissfull lykke, for at besidde en grundlykke, der kan være med til, at gøre udgangspunktet for alting nemmere. Det samme gælder i er forhold. For vi stiller ofte urimelige krav til vores anden halvdel og falder i forventningsfælden udfra ønsker vi har, om alt det der IKKE er, om alt det vi føler vi har fortjent fra den anden. Jo mere vi er bevidst taknemmelige for, des mindre plads til, at bemærke alt det "der mangler". Taknemmelighed er en muskel der skal trænes. Gør dig selv og alle omkring dig en tjeneste og begynd at træne den idag.

Tryghed:Tryghed kan være grundlæggende i mennesker, men mange af os er ikke, som udgangspunkt trygge. Tryghed er en af de ting, som netop især vores partnere kan være med til at få til at vokse i os. Trygheden ved at vide, at "du har min ryg", "griber mig når jeg falder" og "har den når jeg ikke kan"... Trygheden der kommer med at man ved man er elsket ikke kun på trods af, men måske endda også på grund af sine fejl og mangler. Trygheden der kommer ved at lære at vise hinanden tillid, tilgivelse, tålmodighed og taknemmelighed.

Jeg håber ikke det ovenstående fremstår navlepillerisk. I virkeligheden er det nok mest skrevet som en reminder til mig selv, men måske nogen af jer kan relatere eller bruge det til noget....

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments