Når man ser de to streger på en graviditets test, efter at ha ønsket sig et barn et stykke tid, er det kun dejlige tanker og drømme som går igennem hovedet på en. Man lever pludselig I en lykkerus, for tanken om at man de næste måneder skal skabe dette lille menneske, som skal være en del af ens liv resten af livet, er både vildt og skørt. I selve graviditeten sker der så en hel masse ting, der måske ikke helt hører til på et glansbillede og man er tvunget til bare, at give sig hen og acceptere det kroppen og sindet går igennem. Nogle kvinder elsker at være gravide - andre... Not so much. Der er de der kvinder, der nærmest ikke har et symptom og for hvem der bare kommer en lille bule på maven og så ligner sig selv fuldkommen fra før fødslen, en uge efter de har født - Og så er der alle os andre ;)

En af de mange ‘fantastiske’ gener ved graviditet, kan blandt andet være at hårbunden fedter meget mere end man er vant til,  eller at man pludselig bliver plaget af skæl. Der er selvfølgelig mennesker, som er plaget af skæl, også uden ar være gravide, men fælles for alle er nok, at ingen synes det er en sådan udelt, udpræget fornøjelse at gå og drysse død hud efter sig. Her er 7 naturlige måder til at komme skæl til livs.

NatronDet er ikke så få ting, som natron kan bruges til. Alt fra hjemmelavet tandpasta, til at dulme irritationen over skoldkopper og som kalkfjerner. Og natron kan altså også gøre din hovedbund både skælfri og tage kløen i hovedbunden. Natron kan bekæmpe de aktive svampe i hovedbunden, der forårsager skæl.

Sådan gør du:Fugt håret. Gnid natron forsigtigt ind i hovedbunden. Brug ikke shampoo bagefter. Skyl efter 5 min, og følg op med en god fugtgivende balsam. Dit hår vil føles lidt tør i starten, men efter et par dage, vil din hovedbunds talgproduktion finde sin balance igen og skæl og kløe være forsvundet.

Aloe VeraDer er nærmest ikke noget som Aloe Vera ikke kan redde. Det er en sand lille mirakel plante. Dermatologer siger, at Aloen’s væske eller gel også kan lette kløen, som er forårsaget af skæl, rigtig godt.

Sådan gør du:Skær et aloe blad og pres/gnid væsken direkte på din hovedbund. Du kan også bruge købt aloe vera gel, bare husk at kigge på indholdsfortegnelsen, og se at det er rent aloe gel.

OlivenolieDer findes to slags "skæl". Eller det vil sige, der findes skæl og så findes der tør hovedbund. Da skæl er forårsaget af for høj talgproduktion og tør skællene hud fra tør hovedbund er forårsaget af ja; tør hovedbund, så er det også forskellige behandlingsformer, der skal til. Olivenolie er en fed, men effektiv fugtighedscreme. Bruger man den regelmæssig kan den helbrede tør hovedbund.

Sådan gør du:Massér nogle dråber ind i hovedbunden. Du kan evt varme det lidt før. Wrap derefter dit hår i et håndklæde eller en badehætte i en halv time, eller mere. Vask så håret normalt med shampoo og balsam. Men tilfør shampoo INDEN du fugter håret. Ellers kan olien være utrolig svær at få vasket ud og dit hår vil være fedtet selv efter vask - og det er jo heller ikke "fedt" (høhøhø).

Tea Tree OilMange almindelige Shampoo’er indeholder 5% tea tree olie. Fordi den har et anti-skæl virkning. Tea Tree oil er stærk og effektiv, og bruges også til andre plejende produkter.

Sådan gør du:Det sikreste ville være, at du tilføjer et par dråber tea tree olie i din shampoo, i stedet for at anvende det direkte på hovedbunden, fordi det kan udløse allergi hos nogle mennesker.

CitronFrisk citronsaft afbalancerer pH-værdien I din hovedbund, så skæl har svært ved at danne sig.

Sådan gør du:Tag to skeer citronsaft og massere det ind i din hovedbund. Derefter tager du en te-ske citronsaft og blander det med en kop vand, som du skyller dit hår med. Gør det regelmæssigt hver dag I en lille periode, og du vil se din skæl forsvinder.

Kokos OilKokosolie, endnu en ingrediens som vi er beriget med fra naturens side, har så mange gavnlige virkninger. Udover duften som jeg syntes er skøn og minder mig om sommer, kan den bruges I hovedbunden for at bekæmpe både skæl og tør hovedbund.Sådan gør du:Massér kokosolie i din hovedbund før brusebad. Lad det sidde i mindst en time (endnu bedre natten over). Følg op med din shampoo og balsam rutine. Også her, er det en fordel at tilføre shampoo INDEN du fugter håret.

SaltAt gnubbe salt på din skællende hovedbund lyder ikke specielt rart, men det virker mod skæl. Når de slibende krystaller masseres ind i hovedbunden, hjælper det med at slippe af med overskydende olie og de generende flager.

Sådan gør du:Massér salt (helst fin, urafineret) ind i hovedbunden før vask. Det er bedst hvis du lader det sidde lidt inden du vasker håret.

Jeg håber én eller flere af de ovenstående tips kan afhjælpe din irriterede hovedbund. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine skæl er forårsaget af tør eller fedtet hovedbund, så kan du lige stikke hovedet ind til en frisør og bede dem fortælle dig det, men det er også til at se selv. Skæl forårsaget af for høj talgproduktion er som regel mere tykke, gullige flager, der føles fedtede når du kradser dem af. Hvor skæl forårsaget af tør hovedbund er mindre, tørre og hvidlige flager. Uanset hvad er det skide irriterende og jeg håber du kan komme det til livs. Happy treatment.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments